De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă? Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie zvelte
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă. Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie zvelte. Sursa foto: freepik.com
De ce chinezoaicele sunt slabe și nu se îngrașă. Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să fie zvelte. Sursa foto: freepik.com
Femeile asiatice sunt slabe și nu se îngrașă. Iată ce mănâncă și ce obiceiuri au ca să nu acumuleze kilograme în plus.

Ce mănâncă asiaticele și care sunt secretele lor pentru a fi slabe? Să aflăm ce alimente prepară și cum se antrenează.

Se pare că asiaticii trăiesc cel mai mult în comparație cu locuitorii din alte țări. Dar acesta nu este singurul record surprinzător. De fapt, în țările din Asia există un procent foarte scăzut de oameni obezi.

Pune o frunză de dafin sub limbă și vei scăpa de o problemă deranjantă

În Japonia, dar și în China nu întâlnești des o persoana supraponderală. Mulți se întreabă care este secretul lor pentru a nu se îngrășa și a avea o siluetă de invidiat. În realitate, nu este vorba doar despre genetică, ci despre un stil de viață care include exerciții fizice și o anumită dietă. Tradiția culinară orientală este diferită de cea occidentală, care este bogată în alimente grase, carne, pâine și paste.

În Europa, mâncarea este, adesea, deosebit de elaborată, în ceea ce privește gătitul și condimentele. Obiceiurile bune, în China, sunt înrădăcinate încă de la o vârstă fragedă și se respectă un stil alimentar hrănitor.

Mănâncă sfeclă roșie de două ori pe zi: vei fi surprins să afli adevărul

Mâncarea este gătită la abur sau fiartă, metode mai sănătoase decât prăjirea. De pe mese nu lipsesc alimentele fermentate și legumele. Bucătarii folosesc multe varietăți de ciuperci, vinete, sau alte ingrediente, mai deosebite, precum bambusul sau muguri de fasole.

Asiaticii consumă mult pește, bogat în proteine ​​omega 3, în detrimentul cărnii, pe care o mănâncă mai rar. Vorbind despre alimente proteice, asiaticii consumă ouă, tofu și mănâncă puține produse lactate.

Șterge ridurile de pe față și semnele de îmbătrânire cu ulei de măc

În loc de paste și pâine, asiaticii consumă orez, cu  puțin amidon,  și legume la abur. Importante sunt supele și tăițeii, gătiți în celebra tigaie wok cu sos de soia, legume, carne sau pește.

De obicei porțiile de mâncare sunt mai mici decât ale noastre. În timpul zilei, asiaticii beau ceai verde, care este consumat după un adevărat ritual. Mai mult, dacă nu ai timp să gătești, în loc de fast-food, în China și Japonia poți poți găsi magazine sau tarabe de unde poți cumpăra alimente mai sănătoase, precum supa miso.

 

Exerciții fizice zilnice pentru corp și minte

Dar cum pot fi chinezii atât de slabi? Pentru a avea un fizic slab, nu doar că urmează o dietă săracă în grăsimi și bogată în proteine, dar merg mult pe jos și cu bicicleta.

Indiferent de vârstă, asiaticii sunt obișnuiți să meargă pe jos sau cu bicicleta până la serviciu, activități care ajută la menținerea unui abdomen plat și a șoldurilor subțiri.

Beneficiile vitaminei E. Ce se întâmplă dacă ai un deficit în organism?

Parcurile sunt pline de poteci și echipamente pentru antrenament și toată lumea are activități sportive. Ei practică Tai Chi și Qi Gong, discipline care oferă beneficii corpului dar și minții, prin exerciții, respirație și meditație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel