De ce căminele studențești reprezintă un mare atu al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Căminele studențești reprezintă un mare atu al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a explicat rectorul Daniel Breaz la DC NEWS.

„Angajatorii doresc specialiști de calitate. Exact așa cum o școală profesională pregătește meseriași în anumite domenii, o universitate pregătește specialiști. Absolvenții universității noastre sunt absolvenți de calitate.

Dăm posibilitatea tinerilor de a deveni specialiști acasă. Nu trebuie să meargă în altă parte, nici nu-i încurajez. Eu, când am făcut facultatea, nu aveam această oportunitate. Dar acum dacă aș face o facultate, dacă aș urma o specializare de licență, de masterat, cu siguranță. Nu prin prisma faptului că sunt rector acum. Dacă aș fi un tânăr de 18 ani din Alba Iulia, din Alba, aș alege clar Alba Iulia, fără nicio discuție”, a transmis rectorul Daniel Breaz.

Video de prezentare a Universității

„Locul în cămin este sfânt”

„Pe lângă o pregătire bună profesională, sunt și celelalte avantaje pe care le oferă Universitatea «1 Decembrie 1918» din Alba Iulia. Locul în cămin este sfânt. Să mergi la 1 octombrie și să te duci într-un oraș, să constați că nu ai un loc în cămin, că ai chirie de 300-400-500 de euro pe lună, mai plătești și niște cheltuieli... dacă găsești chiria respectivă. Pe urmă alte abonamente pe mijloace de transport, pentru un tânăr și pentru familia care susține tânărul respectiv este foarte costisitor.

La Alba Iulia nu există probleme de genul acesta. Putem oferi tuturor care fac și depun o cerere locuri în cămin, acestea sunt ultramoderne, dotate din toate punctele din vedere. Chiar în octombrie o să organizăm un al cincilea cămin al universității cu doi studenți în cameră, cu aer condiționat, cu săli de sport. Sunt toate facilitățile, pot să spun la nivel de minim trei stele. Sunt lucruri care trebuie luate în considerare și avute în vedere”, a adăugat el.

„Totul este la două minute în Alba Iulia”

„Faptul că și distanțele sunt foarte mici în oraș, ca să citez «Totul este la două minute în Alba Iulia», este un avantaj extrem de mare pentru toți tinerii care se deplasează în acest oraș. A nu-ți pierde timp, ore din viață în trafic zilnic, înseamnă foarte mult”, a conchis Daniel Breaz.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel