De ce câinii latră la unii oameni, iar la alții nu. Barba și înălțimea, printre semnele că poți fi "periculos"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
De ce câinii latră la unii oameni, iar la alții nu. Barba și înălțimea, printre semnele că poți fi "periculos" / Foto: Pixabay, de Alexander Fox
De ce câinii latră la unii oameni, iar la alții nu. Barba și înălțimea, printre semnele că poți fi "periculos" / Foto: Pixabay, de Alexander Fox
Află în articol motivul pentru care câinii latră la unii oameni, iar la alții nu.

Câinii pot prezenta un comportament agresiv, mârâind și lătrând la unii oameni, în timp ce sunt neutri sau prietenoși cu alții. V-ați întrebat vreodată de ce se întâmplă asta?

Cel mai frecvent motiv pentru care un câine reacționează agresiv la un străin este tocmai sentimentul de nou. Dacă câinele nu a mai socializat cu acea persoană, orice tip de contact cu străinii, care vine cu noi mirosuri, noi chipuri și noi comportamente, poate părea amenințător pentru patruped. Chiar dacă câinele este obișnuit cu ceilalți, necunoscutul poate provoca totuși anxietate și nesiguranță.

Câinii au adesea această reacție atunci când văd oameni cu caracteristici mai puțin familiare, mai ales când vine vorba de aspect și miros, scrie rbc.ua.

Câinii consideră că unii oameni sunt mai amenințători


Oamenii diferă unii de alții ca mărime, caracteristici fizice și comportament, iar toate acestea pot fi percepute de câine ca o amenințare. Printre lucrurile pe care un câine le poate vedea ca fiind caracteristicile unei persoane periculoase sunt:

1. Purtarea ochelarilor de soare care împiedică câinele să vadă fața persoanei;

2. Barba - din același motiv;

3. Oamenii foarte înalți;

4. Voci puternice;

5. Anumite mișcări ale corpului, în special contactul direct cu ochii;

 6. Mirosuri puternice, fie că este vorba de șampon, parfum, deodorant sau chiar ceva ce ai mâncat.

Toate acestea pot face câinele nervos.

Amintiri neplăcute


Câinii pot percepe unele detalii și le pot crea asocieri cu amintiri negative. Unii oameni pot părea mai periculoși pentru unii câini, deoarece asociază mirosul sau aspectul lo cu amintiri mai puțin plăcute.

Un câine chinuit și traumatizat poate latră la oameni care îi amintesc de nemulțumirile triste din trecut.

Pentru a-și proteja stăpânul


Adesea, câinii vor încerca să-și protejeze stăpânii chiar și atunci când nu este necesar. Câinii adoră să-și apere teritoriul și stăpânii, în special rasele de pază și ciobăneștii.

Prin urmare, ei pot acționa agresiv față de oricine care pătrunde în spațiul lor sau acționează într-un mod pe care îl percep ca o amenințare pentru familia lor. Poate fi un gest simplu, cum ar fi să-ți pui o pălărie sau să deschizi o umbrelă. În plus, un câine poate fi gelos pe oamenii care se apropie de stăpânii lor și, prin urmare, se comportă într-un mod posesiv.

Câinii văd adevărata natură a oamenilor


Câinii sunt adesea buni judecători ai caracterului, ei pot determina cu adevărat dacă o persoană este de încredere sau nu.

Câinii monitorizează constant interacțiunile sociale și sunt întotdeauna suspicioși cu privire la modul în care ceilalți își tratează stăpânii. Ei pot să înțeleagă ce crede proprietarul despre cealaltă persoană și să îi trateze în același mod.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel