Data actualizării:
Data publicării:

De ce câinele tău bea multă apă

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Ești nevoit să reumpli vasul cu apă al câinelui tău mai des decât de obicei? Este posibil ca el să bea apă în exces, ceea ce poate fi un semn al unei probleme de sănătate.

Câinii pot să bea multă apă din motive diferite. La fel ca oamenii care beau mai multă apă în zilele toride de vară sau după o gustare sărată, câinii noștri ar putea, de asemenea, să devină însetați mai repede, în funcție de cât de cald este afară sau de mâncarea pe care o mănâncă.

Cu toate acestea, există anumite probleme de sănătate care ar putea duce, de asemenea, la excursii suplimentare la vasul cu apă. O vizită la medicul veterinar este ceea ce trebuie sa faci atunci când observi noul obicei al câinelui tău.

Câtă apă ar trebui să bea câinii?

Depinde de vârsta lor, mărimea rasei, nivelul de activitate și dietă, dar în mod normal un câine ar trebui să bea aproximativ 20-70 ml de apă pe kilogram de greutate corporală pe zi. Dacă depășesc această cantitate de apă, este posibil ca el să bea excesiv, deși pot exista multe variații. Desigur, dacă este foarte cald, câinele tău poate bea mai mult decât de obicei, dar dacă nu vezi niciun motiv pentru o sete excesivă, atunci ar putea fi o problemă de sănătate.

6 motive pentru care câinele tău bea multă apă

Câinii pot bea apă în exces atunci când sunt plictisiți, le este cald, după ce au mâncat alimente sărate sau poate că sunt pur și simplu deshidratați. Cu toate acestea, există și alte cauze care ar putea explica de ce câinele tău bea atât de multă apă, cum ar fi efectele secundare ale medicamentelor sau posibilele boli.

1. Câinele tău este deshidratat 

Setea crescută, gâfâitul excesiv și gingiile uscate sunt doar câteva dintre posibilele semne de avertizare ale deshidratării la animalul de companie. Asigură-te că păstrezi întotdeauna bolurile cu apă pline și la îndemână, astfel încât câinele să aibă acces constant la apă. Animalele de companie mai în vârstă pot avea nevoie de câteva castroane amplasate prin casă, astfel încât să nu fie nevoite să rătăcească prea departe pentru a-și potoli setea.

2. Câinelui tău îi este cald

Când zilele de vară sunt deosebit de calde sau după un antrenament intens, corpul nostru are nevoie de mai multă apă decât bem de obicei. Câinii nu sunt diferiți și atunci când pierd apă din cauza gâfâitului excesiv, după joacă sau în zilele toride, vor simți nevoia să o înlocuiască bând mai multă apă. 

3. Câinele tău este plictisit

Trebuie să existe un motiv pentru setea excesivă? Nu întotdeauna. Se dovedește că puii, în special cei mai tineri, pot începe să bea apă fără alt motiv decât o problemă de comportament legată de plictiseală. De fapt, lipsa unei stimulări mentale și fizice adecvate poate determina multe animale de companie să adopte comportamente excesive.

4. Câinele tău a mâncat alimente sărate

Dacă primesc resturi de mâncare de la masă, acestea ar putea fi prea sărate pentru ei. Un alt aspect important atunci când vine vorba de dietă și de legătura acesteia cu câinii care beau multă apă este faptul că animalele de companie care consumă hrană uscată sunt susceptibile să bea mai multă apă decât cele cu o dietă umedă. 

5. Medicamentele câinelui tău pot fi o cauză

Medicamentele precum steroizii ar putea fi, de asemenea, motivul pentru care câinele tău bea multă apă. Ca întotdeauna, medicul veterinar poate face cele mai bune recomandări. 

Ce e de făcut 

În primul rând, trebuie să descoperi motivul pentru care câinele tău bea mai mult decât de obicei. Dacă crezi că este doar un câine energic, care tinde să-și petreacă cea mai mare parte a zilei în alertă maximă, atunci, de obicei, nu trebuie să-ți faci griji.

Cu toate acestea, consumul excesiv de apă poate fi cauzat și de condițiile de sănătate subiacente. Dacă te străduiești să determini de ce câinele tău bea mai multă apă decât de obicei, atunci ar trebui să te adresezi medicului veterinar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel