De ce câinele își ridică lăbuțele din față. 4 motive care explică acest comportament
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @freepik
Toți proprietarii de câini își doresc să poată pătrundă în mintea animăluțului lor pentru a înțelege ce gândește. Chiar dacă acest lucru nu este posibil, putem interpreta limbajul corporal canin. Te-ai gândit vreodată de ce câinele își ridică lăbuța?

Există mai multe motive pentru acest comportament. De exemplu, câinii ar putea să-și ridice labele atunci când doresc să-și marcheze teritoriul. Un alt motiv pentru care câinii își ridică labele ar putea fi că încearcă să se răcorească. Câinii transpiră prin labele lor, iar atunci când le este cald, ar putea să-și ridice labele pentru a le expune la aer răcoros.

Învață semnele subtile pe care prietenul tău necuvântător ți le transmite prin limbajul corpului pentru a-l înțelege. Ar trebui să observăm gesturile pe care câinii noștri le fac și să luăm în considerare ce încearcă să comunice.

Câinele tău este rănit

Prima cauză pe care ar trebui să o excludem este ridicarea unei labe din cauza unei leziuni. Dacă câinele tău suferă de o tăietură, deteriorare musculară, oase rupte sau există o suprafață iritantă precum asfaltul fierbinte sau sare împrăștiată în timpul iernii, ei își vor ridica piciorul rănit pentru a minimiza durerea. Comportamentul poate fi însoțit de alte simptome deranjante, cum ar fi tremuratul. Dacă nu există semne vizibile de accident pe corpul câinelui tău, cum ar fi sângerare, și nu ești sigur dacă situația este gravă, du-ți câinele la veterinar imediat. Este întotdeauna mai bine să fii precaut!

2. Sursă foto... (husky-dog_34429100.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @alexeyzhilkin

Câinele tău este concentrat

Atunci când câinele își ridică lăbuța din față, înseamnă că este complet concentrat asupra ceva și așteaptă momentul perfect pentru a începe să urmărească obiectul ales. Acest comportament se numește "pointing" și reprezintă o modalitate pentru câine de a semnala stăpânului său că există ceva demn de investigat.

Pentru a încuraja acest comportament, proprietarii pot antrena câinii de vânătoare în exerciții de pregătire care implică căutarea obiectelor ascunse sau urmărirea mirosului. Acest lucru va ajuta câinele să-și dezvolte abilitățile naturale de vânătoare și să întărească legătura dintre câine și stăpânul său. Este important să se observe că nu toate rasele de vânătoare manifestă acest comportament și că acesta poate fi prezent și la rasele care nu sunt de vânătoare.

Câinele tău este anxios

Dacă labele sunt ridicate de către câinii care nu sunt de vânătoare, acest lucru ar putea semnala stări emoționale precum anxietatea, frica sau stresul. Este crucial să înțelegem că anxietatea și stresul pot avea diverse cauze, cum ar fi anxietatea de separare sau frica de zgomote puternice, și că acest comportament ar trebui abordat în consecință. Animalul tău de companie s-ar putea confrunta cu o situație inconfortabilă în care se simte nesigur.

Atunci când observi că el acționează astfel, încearcă să-l scoți din situație, să-l duci afară, să ieșiți la plimbare, să elimini factorul declanșator sau să-l distragi, astfel încât să nu se simtă anxios, redirecționându-i atenția către jocuri sau gustări delicioase.

3. Sursă foto... (two-happy-dogs-among-autumnal-leaves_76976800.jpg)

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @gpointstudio

Câinele vrea atenția ta

Un alt motiv pentru care câinele își ridică labele este că, cel mai probabil, încearcă să atragă atenția. Ei pot ridica lăbuța din față și să o pună pe genunchiul tău. Acest gest va fi însoțit de mișcarea cozii și ochii de cățeluș - toate acestea pentru a te determina să îi mângâi sau să te joci cu ei.

Acest comportament este mai frecvent la rasele cunoscute pentru personalitățile lor afectuoase și loiale, cum ar fi Golden Retriever și Labrador Retriever. Pentru a încuraja acest comportament, proprietarii pot oferi câinilor lor multă afecțiune, timp de joacă și atenție pe tot parcursul zilei.

Acest lucru va ajuta câinele să se simtă mai conectat cu stăpânul său. De obicei, acest comportament se dezvoltă în timp pe măsură ce legătura dintre voi devine mai puternică, potrivit Dogo.app

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel