Data publicării:
De ce bubuie prețurile de Revelion în destinațiile turistice din România: ”Doar nu-s nebun să vând ieftin când știu că... VIDEO
De Crăciun și Revelion prețurile bubuie în destinațiile turistice consacrate din România.
”Au început rezervările pentru Crăciun și Revelion. Numai Bucureștiul are 3 milioane și ceva de locuitori. Valea Prahovei are, să zicem, 60.000 de locuri pentru Revelion. Se vând sau nu? Evident că da! Am văzut comentarii referitoare la tarifele foarte mari de cazare din Poiana Brașov. Toată lumea comentează, dar hotelierii ăia nu-s nebuni! Ei pun tarife foarte mari pentru că le vând. Raportul cerere ofertă! Se vând toate și în Maramureș, Bucovina. E Revelionul o dată pe an! Normal că și eu, dacă aș avea o pensiune sau un hotel în Bucovina, aș vinde scump, că doar nu-s nebun să vând ieftin un Revelion când știu că sunt cinci pe loc. Știți ce zic?” a explicat Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, în emisiunea ”Totul despre bani”.
”Oamenii au învățat să nu mai vină la agenție”
Președintele ANAT a explicat că pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale turiștilor. ”Am auzit pe unii care spuneau că dom`ne, pandemia ne-a învățat. Nu ne-a învățat nimic. Cine zice că a fost bună, mă rog de sănătatea lui mintală. Nu, nu a fost bună, dar oamenii au învățat să nu mai vină la agenție. Atunci, rezervările - impropriu spus online - nu cu prezență fizică au crescut mult. Oamenii spun: de ce să mă mai duc la agenție. Stau pe site, mă uit, sun, dau un mail, mi se explică, intru pe site, fac plata, primesc și printez voucherul. Sigur că nu-ți dă nimeni consultanța pe care o face agentul”.
Citește și:
De ce grecii nu vor trece niciodată la turism all-inclusive
Președintele ANAT, Alin Burcea, a discutat în cadrul unui interviu la DC News TV despre diferențele fundamentale între tipurile de turism practicate în Grecia și alte destinații populare, precum Antalya. Burcea a explicat că, spre deosebire de alte destinații, all-inclusive-ul nu se potrivește cu experiența autentică grecească.
All-inclusive-ul, o alegere nepotrivită pentru Grecia
„În Grecia all-inclusive-ul nu a prins, nici nu trebuie să intre”, a explicat Burcea, subliniind că acest tip de turism „distruge turismul grecesc”. El a detaliat că, în loc să opteze pentru mesele standardizate oferite de un pachet all-inclusive, turiștii merg în Grecia pentru a savura cina în tavernele locale, gestionate de familii. „Ne ducem în Grecia să ieșim seara la taverna unei familii de greci cu 15 locuri, de exemplu. Este alt produs.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News