De ce bine să mănânci lămâi cu tot cu coajă pe stomacul gol
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Știm că apa cu lămâie e bună dimineața, la prima oră, pentru că ne energizează și ne dă boost-ul de care avem nevoie pentru întreaga zi. Dar iată cât de sănătos este să și mâncăm o feliuță-două de lămâie imediat cum ne trezim!

Consumul de lămâie pe stomacul gol poate aduce mai multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva motive pentru care este bine să încerci acest obicei, sub formă de limonadă cu apă călduță sau chiar felii întregi, la temperatura camerei sau congelate. Specialiștii spun că e mult mai indicat să mâncăm lămâile direct în loc să le stoarcem și să le consumăm doar sucul. De fapt, mâncate cu tot cu coajă sunt "aur" pentru sănătate, potrivit Healthline.

Detoxifiere și digestie îmbunătățită

Atât sucul cât și coaja de lămâie stimulează producția de bilă, care este esențială pentru digestie. Acest lucru poate ajuta la prevenirea problemelor digestive precum constipația și balonarea.Lămâia are proprietăți diuretice și ajută la eliminarea toxinelor din organism.

Hidratare

Apa cu lămâie poate ajuta la menținerea hidratării, care este esențială pentru funcționarea optimă a organismului, mai ales după o noapte de somn când corpul este deshidratat.

Îmbunătățirea sistemului imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C, un antioxidant puternic care poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta la protejarea organismului împotriva răcelilor și infecțiilor.

Reglarea pH-ului

Deși lămâile sunt acide, în organism au un efect alcalinizant. Un pH echilibrat este important pentru prevenirea diferitelor afecțiuni.

Piele sănătoasă

Antioxidanții din lămâi, în special vitamina C, pot ajuta la reducerea ridurilor și a petelor de pe piele. De asemenea, ajută la combaterea radicalilor liberi care pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii.

Pierdere în greutate

Apa cu lămâie poate contribui la pierderea în greutate datorită pectinei, o fibră care ajută la reducerea senzației de foame și la creșterea senzației de sațietate.

Împrospătarea respirației

Lămâia poate ajuta la reducerea bacteriilor din gură, îmbunătățind respirația și prevenind problemele orale.

Stimularea energiei și îmbunătățirea stării de spirit

Mirosul de lămâie are proprietăți revitalizante și poate reduce nivelul de stres, îmbunătățind astfel starea de spirit și nivelul de energie.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, poți începe ziua cu un pahar de apă călduță cu sucul de la o jumătate de lămâie. Este important să folosești apă călduță, deoarece apa rece poate șoca sistemul digestiv.Dacă ai probleme gastrointestinale sau sensibilitate la acizi, este recomandat să consulți un medic înainte de a adopta acest obicei, deoarece lămâia poate agrava aceste condiții în unele cazuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel