De ce au picat serviciile Microsoft în toată lumea. Eroarea comisă de gigantul tehnologic, la nici două săptămâni de la pana globală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol de ce anumite servicii Microsoft au picat în întreaga lume.

O întrerupere globală care afectat marți serviciile oferite de Microsoft, inclusiv serviciul de e-mail Outlook și jocul video Minecraft, a fost rezolvată, a transmis gigantul tehnologic. Potrivit Microsoft, investigațiile preliminare arată că întreruperea a fost cauzată de un atac cibernetic, scrie BBC.

Anterior, compania a emis scuze pentru incident, care a durat aproape 10 ore și a determinat mii de utilizatori să raporteze probleme cu serviciile Microsoft. Incidentul a venit la mai puțin de două săptămâni după ce o întrerupere globală majoră a lăsat inaccesibile aproximativ 8,5 milioane de computere care foloseau sistemele Microsoft, afectând spitale și aeroporturi din mai multe țări, după o actualizare de software defectuoasă a companiei de securitate cibernetică CrowdStrike.

„În timp ce evenimentul declanșator inițial a fost un atac Distributed Denial-of-Service (DDoS)... investigațiile inițiale sugerează că o eroare în implementarea apărării noastre a amplificat impactul atacului, mai degrabă decât să-l atenueze”, a spus o actualizare despre site-ul web al platformei de cloud computing Microsoft Azure.

Atacurile DDoS funcționează prin inundarea unui site web sau a unui serviciu online cu trafic de internet în încercarea de a-l arunca offline sau de a-l face inaccesibil în alt mod.

„Pare ușor suprarealist că ne confruntăm cu o altă întrerupere gravă a serviciilor online de la Microsoft. V-ați aștepta ca infrastructura de rețea a Microsoft să fie rezistentă la bombe”, a spus profesorul Alan Woodward, expert în securitate informatică.

Serviciile afectate

Precizăm că inițial o alertă de pe site-ul web de stare a serviciilor gigantului tehnologic arăta că întreruperea a afectat Microsoft Azure - platforma de cloud computing din spatele multor dintre serviciile sale - și Microsoft 365, care include sisteme precum Microsoft Office și Outlook. De asemenea, Microsoft anunța că sistemele sale de cloud Intune și Entra erau printre cele afectate.

Microsoft a declarat că a implementat o remediere a problemei care „arată o îmbunătățire” și că va monitoriza situația „pentru a asigura o recuperare completă”.

„Ne cerem scuze sincer pentru inconvenient”, a transmis compania.

Cine a fost afectat



„Din cauza problemelor la nivel mondial cu Microsoft Azure, o problemă cu site-ul nostru web afectează mai multe servicii, inclusiv MyAccount și PayNow”, se spune într-o postare pe X a Microsoft.

Serviciul HM Courts and Tribunals - care este responsabil de administrarea instanțelor și tribunalelor penale, civile și de familie din Anglia și Țara Galilor - a declarat că este la curent cu problemele. În plus, unii clienți ai NatWest au raportat, de asemenea, probleme.

„Suntem conștienți de faptul că unii clienți au întâmpinat dificultăți în accesarea paginilor noastre web astăzi. Acest lucru a fost legat de problemele raportate de Microsoft Azure, care au afectat unele servicii Microsoft la nivel global. Problema a fost rezolvată acum și paginile noastre web funcționează normal. Ne cerem scuze clienților pentru orice inconvenient cauzat”, a declarat un purtător de cuvânt al băncii pentru BBC.

Totodată, echipa de fotbal olandeză FC Twente a scris pe Twitter că site-ul său de bilete și aplicația clubului nu au putut fi accesate de suporteri ca urmare a întreruperii.

Precizăm că noile probleme ale Microsoft au apărut cu câteva ore înainte ca gigantul tehnologic să prezinte cea mai recentă actualizare financiară. Potrivit acesteia, Microsoft Azure a fost un factor cheie de profit pentru Microsoft în ultimii ani, dar cererea s-a diminuat în ultimele luni.

Totodată, important de menționat este că acțiunile companiei au scăzut cu 2,7% în tranzacțiile de marți, după ce compania a raportat o creștere mai slabă decât se aștepta în perioada aprilie-iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel