De ce au fost înființate companiile municipale. Gabriela Firea, despre colaborarea cu antreprenorii și companiile private
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Gabriela Firea a afirmat că actualul primar general nu spune adevărul și a declarat că înființarea companiilor municipale, după modelul holdingului din Viena, nu a exclus antreprenorii și nu a afectat încrederea acestora în relația cu primăria. 

Aceasta a subliniat că Primăria Capitalei a fost întotdeauna deschisă colaborării cu companiile private și a respins afirmațiile conform cărora, în mandatul său, firmele private nu ar fi lucrat cu Municipalitatea.

„Actualul primar general nu spune adevărul și voi demonta asta! Înființarea companiile municipale, pe modelul holdingului de la Viena, nu a însemnat excluderea celorlalți antreprenori și nici pierderea încrederii privaților în relația cu primăria.

Primăria Capitalei a fost și va mereu va fi deschisă colaborării cu antreprenorii și companiile private! Este o temă falsă cea pe care o induce actualul primar generală că în mandatul meu firmele private nu au lucrat cu Municipalitatea!

Mai mult, în actualul mandat Primăria Capitalei s-a judecat cu privații și nu a vrut să plătească lucrările executate. Este cazul modernizării șoselei Fabrica de Glucoză unde constructorul a câștigat în instanță fiecare leuț pe care actualul primar nu a vrut să-l achite.", a scris Gabriela Firea. 

Lucrări finalizate cu ajutorul companiilor private 

„Acestea sunt principalele lucrările de infrastructură și investiții finalizate în mandatul meu cu ajutorul companiilor private:

- Stația de epurare Glina și reabilitarea Casetei Dâmbovița,

- Spitalul de Copii Dr. Victor Gomoiu,

- Ambulatoriul Integrat al Spitalului de Copii Dr. Victor Gomoiu,

- Spitalul de Ortopedie Foișor,

- Corpul nou de clădire al Spitalului de Reumatologie Ion Stoia

- Modernizarea, reabilitarea și dotarea celor 19 spitale,

- Pasajul Sudului,

- Pasajul Nicolae Grigorescu,

- Podul Ciurel – Nodul Virtuții,

- Supralărgire șoseaua Fabrica de Glucoză,

- Reabilitarea sistemului rutier și a căii de rulare a tramvaiului pe bulevardul Liviu Rebreanu,

- Reabilitarea sistemului rutier și a căii de rulare a tramvaiului pe șoseaua Iancului și Pantelimon,

- Park&Ride Pantelimon,

- Amenajare circuit turistic pe lacurile Floreasca-Tei,

- Consolidarea Arcului de Triumf,

- Consolidarea Teatrului Evreiesc de stat,

- Consolidarea sediului Primăriei Municipiului București,

- Consolidarea fostului sediu al Primăriei Sectorului 5 de pe Bulevardul Regina Elisabeta,

- Acordul cadru pentru reparația străzilor și bulevardelor", a scris Gabriela Firea. 

„Am lucrat foarte bine cu toți antreprenorii!"

Gabriela Firea a subliniat că lucrările realizate în mandatul său demonstrează colaborarea eficientă cu antreprenorii și a promis să continue această cooperare dacă va fi realeasă primar general al Capitalei.

„Toate aceste lucrări sunt dovezi palpabile că am lucrat foarte bine cu toți antreprenorii! Și că voi lucra în continuare, dacă voi ajunge din nou primarul general al Capitalei.

Marile lucrări de infrastructură și investiții pot fi făcute doar cu ajutorul companiilor private, românești și străine, cu expertiză în domeniu, în urma unor licitații naționale și internaționale, așa cum am făcut în mandatul meu!

Companiile municipale au fost înființate pentru a realiza rapid lucrările de mai mici dimensiuni, de întreținere și mentenanță, nu pentru a elimina privații, așa cum s-a spus în mod fals! Așa a fost în mandatul trecut și așa va fi și în cel viitor!", a scris Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Comandat de PSD – Organizația Municipiului București, Executat de Press Media Electronic S.R.L., CMF 21240002, Tiraj: 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel