De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
De ce aluatul cu drojdie nu crește, gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele motive. Sursa foto: freepik.com
De ce aluatul cu drojdie nu crește, gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele motive. Sursa foto: freepik.com
Produsele de patiserie, pe bază de drojdie, sunt considerate unele dintre cele mai delicioase, dar munca de preparare a lor poate fi dificilă.

Există situații în care  vrei să faci o plăcintă delicioasă, dar aluatul se încăpățânează să crească. Drept urmare, eforturile tale vor fi zadarnice, iar plăcinta nu va mai fi moale și pufoasă.

De ce aluatul de drojdie nu crește? Când cumperi drojdie, ar trebui să acorzi atenție calității. Dacă produsul a fost depozitat corect și ambalajul arată intact, atunci poți cumpăra drojdia.

Dar și acasă, trebuie să depozitezi corect produsul  capricios. Dacă vorbim despre drojdia uscată, atunci aceasta ar trebui păstrată într-un recipient închis ermetic, fără ca produsul să intre în contact cu aerul. Drojdia umedă nu tolerează umiditatea ridicată.

Dacă vei amesteca cartofii fierți cu două ingrediente, toată familia va fi sătulă și fericită


Unele gospodine adaugă prea multă drojdie în aluat, fără a respecta rețeta. Prin urmare, ar trebui să respecți o regulă simplă: nu folosi mai mult de 15 grame de drojdie la un kilogram de făină.

Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere faptul că va trebui să folosești mai multă drojdie, dacă ai pus în aluat multă grăsime (ulei sau unt) sau mai multe ouă. 

Prăjitură cu mere, fără făină albă, unt și lapte. Rețeta te va cuceri pe loc. O felie are doar 140 de calorii

Aluatul de drojdie necesită o cantitate suficient de mare de zahăr, deoarece aceasta este o condiție necesară pentru prepararea produselor de patiserie de înaltă calitate. Prin urmare, asigură-te că ai pus mult zahăr în aluat.

Drojdia este pre-diluată în apă, dar nu toată lumea știe că produsul are propriile cerințe în ceea ce privește temperatura lichidului. De regulă, apa trebuie să se încălzească până la 37 de grade.

Broccoli pane, super crocanți: se fac la cuptor și nu ai nevoie de ulei

Aluatul de drojdie crește doar dacă aerul din bucătărie este cald. Dacă bucătăria este rece, atunci aluatul cu drojdie nu va crește.

Prin urmare, trebuie să înfășori bolul în care ai pus aluatul cu o pătură sau să-l pui, iarna, lângă  un calorifer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel