Data actualizării:
Data publicării:

De ce aleg pensionarii europeni Grecia. În 2020, a modificat legea. Beneficii extraordinare

Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Pensionarii aleg Grecia la bătrânețe și sunt recompensați pentru asta.

”În iulie 2020, Grecia a introdus un nou regim fiscal care vizează în mod special atragerea pensionarilor străini, astfel cum se prevede în legea 4714/31.7.2020. Acest regim face parte din eforturile Greciei de a deveni o destinație de pensionare mai atractivă, oferind un tratament fiscal favorabil pensionarilor care se mută în țară. Potrivit acestei legi, persoanele fizice care își transferă rezidența fiscală în Grecia și care își primesc venituri din pensie din străinătate pot beneficia de o cotă forfetară de impozitare de 7% pe venitul lor global.

Această rată forfetară se aplică nu numai veniturilor din pensii, ci și altor forme de venit străin, cum ar fi dividendele, dobânzile și câștigurile de capital. Regimul oferă un mediu fiscal simplificat și avantajos pentru pensionari, urmărind să facă din Grecia o alegere competitivă pentru anii lor de pensionare, mai ales în comparație cu alte țări europene. Acest statut fiscal special pentru pensionari face parte din strategia mai largă a Greciei de a atrage rezidenți internaționali prin oferirea stimulente financiare.

Tratamentul fiscal favorabil este conceput pentru a încuraja pensionarii să facă din Grecia, cu calitatea sa înaltă a vieții, peisajele frumoase și bogatul patrimoniu cultural, casa lor permanentă. Inițiativa subliniază poziția Greciei ca una dintre cele mai sigure și mai primitoare țări pentru pensionarii care caută un stil de viață senin și împlinit în anii lor de pensionare” arată o postare pe un grup din Grecia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel