Data actualizării:
Data publicării:

De ce ai nevoie de o felie de măr când prăjești carnea? Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
De ce ai nevoie de o felie de măr când prăjești carnea. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc. Sursa - Pexels
De ce ai nevoie de o felie de măr când prăjești carnea. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc. Sursa - Pexels

Puține persoane refuză o friptură cu o crusta crocantă și cu un interior suculent. 

Și totuși, unii bucătari, de obicei, nu sunt dornici să gătească acest fel de mâncare. Motivul este simplu: tratamentul termic al cărnii în tigaie este adesea însoțit de un miros neplăcut.

Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au găsit o modalitate de a preveni această problemă. Este vorba despre utilizarea unui ingredient din bucătărie.


Unele gospodinele pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația

Dacă, în timpul procesării cărnii crude, puneți în tigaie câteva felii de măr, mirosul neplăcut va rămâne amintire. Feliile de măr vor absorbi aceste mirosuri.

Astfel, prăjirea cărnii va înceta să mai fie o procedură neplăcută. Gospodinele care au aflat despre acest truc vor fi bucuroase să pregătească această mâncare apetisantă.

 

 

BONUS. Dovleac confiat, la cuptor: rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora

 

Fiecare gospodină dorește să-și bucure familia cu o delicatesă, făcută acasă. Iată, rețeta unor  bomboane, confiate de dovleac.

Produsele de care avem nevoie:

pulpă de dovleac - 1,5 kg,

portocală - 1 bucată;

scorțișoară - 1 plic,

zahăr - 850 grame,

apă - 200 ml;

acid citric - 1 lingură;

Zahăr pudră - 3 linguri.

 

 

Modul de preparare 

 

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să alegem dovleacul. Acesta trebuie să fie aromat și, desigur, dulce. Scorțișoara și portocala își vor face treaba, completând aroma.

Spălați bine dovleacul, curățați-l de coajă, tăiați-i fibrele și eliminați semințele. Apoi feliați dovleacul, iar fiecare felie trebuie tăiată în cuburi de 3 cm. Dacă faceți cuburile mai mici, după fierberea în sirop și uscare, acestea se vor dovedi a fi prea mici, în plus, se pot deforma. Cel mai bine este ca toate cubulețele de dovleac să fie uniforme și de aceeași dimensiune.

Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort  

Bucățelele de dovleac trebuie transferate într-un recipient adânc și acoperite cu zahăr. Acestea trebuie lăsate așa toată noaptea. În timpul nopții, dovleacul va elibera suc, zahărul se va dizolva în el și veți obține un sirop de zahăr cu o aromă minunată.

Spălați cu atenție portocala, decojiți-o, tăiați-o felii și, cu un blender, transformați-o în piure. Turnați siropul de dovleac într-o cratiță, adăugați apă, piureul de portocale, scorțișoara și o linguriță de acid citric. Puneți amestecul la foc mic. 

Omletă fragedă și gustoasă, preparată fără ulei: este gata în câteva minute și dispare rapid din farfurii

Siropul trebuie amestecat constant. După ce siropul a fiert, adăugați și bucățile de dovleac și  fierbeți-le timp de 5 minute, îndepărtând ușor spuma. Opriți, apoi, focul și lăsați amestecul să se răcească. Repetați procedura de trei ori.

La final, turnați siropul răcit de dovleac într-un alt recipient, folosind o sită cu găuri mari. Lichidul scurs nu trebuie aruncat: din el puteți obține un gem delicios.

Acum luați o tavă și o tapetați cu hârtie de copt. Întindeți pe ea bucățile de dovleac, astfel încât să nu se atingă. Tava se introduse în cuptorul, setat la 130 de grade. Lăsați ușa cuptorului întredeschisă ca bucățile de dovleac să se usuce. 

Paste cu somon și cremă de praz, ușoare și cremoase: le prepari într-o tigaie și sunt gata în 10 minute

În timpul uscării, este indicat să controlați procesul de gătire. Bucățile de dovleac nu trebuie să fie  prea uscate. Imediat ce fructele confiate sunt gate, îndepărtați foaia de copt și presărați bomboanele cu zahăr pudră. Acum puteți pune fructele confiate într-un vas de servit. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel