Și totuși, unii bucătari, de obicei, nu sunt dornici să gătească acest fel de mâncare. Motivul este simplu: tratamentul termic al cărnii în tigaie este adesea însoțit de un miros neplăcut.
Cu toate acestea, gospodinele cu experiență au găsit o modalitate de a preveni această problemă. Este vorba despre utilizarea unui ingredient din bucătărie.
Unele gospodinele pun sare în tigaie, înainte de a prăji ceva: iată care este explicația
Dacă, în timpul procesării cărnii crude, puneți în tigaie câteva felii de măr, mirosul neplăcut va rămâne amintire. Feliile de măr vor absorbi aceste mirosuri.
Astfel, prăjirea cărnii va înceta să mai fie o procedură neplăcută. Gospodinele care au aflat despre acest truc vor fi bucuroase să pregătească această mâncare apetisantă.
BONUS. Dovleac confiat, la cuptor: rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora
Fiecare gospodină dorește să-și bucure familia cu o delicatesă, făcută acasă. Iată, rețeta unor bomboane, confiate de dovleac.
Produsele de care avem nevoie:
pulpă de dovleac - 1,5 kg,
portocală - 1 bucată;
scorțișoară - 1 plic,
zahăr - 850 grame,
apă - 200 ml;
acid citric - 1 lingură;
Zahăr pudră - 3 linguri.
Modul de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să alegem dovleacul. Acesta trebuie să fie aromat și, desigur, dulce. Scorțișoara și portocala își vor face treaba, completând aroma.
Spălați bine dovleacul, curățați-l de coajă, tăiați-i fibrele și eliminați semințele. Apoi feliați dovleacul, iar fiecare felie trebuie tăiată în cuburi de 3 cm. Dacă faceți cuburile mai mici, după fierberea în sirop și uscare, acestea se vor dovedi a fi prea mici, în plus, se pot deforma. Cel mai bine este ca toate cubulețele de dovleac să fie uniforme și de aceeași dimensiune.
Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort
Bucățelele de dovleac trebuie transferate într-un recipient adânc și acoperite cu zahăr. Acestea trebuie lăsate așa toată noaptea. În timpul nopții, dovleacul va elibera suc, zahărul se va dizolva în el și veți obține un sirop de zahăr cu o aromă minunată.
Spălați cu atenție portocala, decojiți-o, tăiați-o felii și, cu un blender, transformați-o în piure. Turnați siropul de dovleac într-o cratiță, adăugați apă, piureul de portocale, scorțișoara și o linguriță de acid citric. Puneți amestecul la foc mic.
Siropul trebuie amestecat constant. După ce siropul a fiert, adăugați și bucățile de dovleac și fierbeți-le timp de 5 minute, îndepărtând ușor spuma. Opriți, apoi, focul și lăsați amestecul să se răcească. Repetați procedura de trei ori.
La final, turnați siropul răcit de dovleac într-un alt recipient, folosind o sită cu găuri mari. Lichidul scurs nu trebuie aruncat: din el puteți obține un gem delicios.
Acum luați o tavă și o tapetați cu hârtie de copt. Întindeți pe ea bucățile de dovleac, astfel încât să nu se atingă. Tava se introduse în cuptorul, setat la 130 de grade. Lăsați ușa cuptorului întredeschisă ca bucățile de dovleac să se usuce.
În timpul uscării, este indicat să controlați procesul de gătire. Bucățile de dovleac nu trebuie să fie prea uscate. Imediat ce fructele confiate sunt gate, îndepărtați foaia de copt și presărați bomboanele cu zahăr pudră. Acum puteți pune fructele confiate într-un vas de servit. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Motivul pentru care testele PISA nu sunt relevante pentru România. Marian Staș, coordonator de programe educaționale: Analfabetismul logic e problema