Data actualizării:
Data publicării:

De ce adulții din zonele rurale se confruntă cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă - Studiu

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
De ce adulții din zonele rurale se confruntă cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă - Studiu / Foto: Pixabay, de Jörg Peter
De ce adulții din zonele rurale se confruntă cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă - Studiu / Foto: Pixabay, de Jörg Peter

Află în articol de ce adulții din zonele rurale se confruntă cu un risc mai mare de insuficiență cardiacă.

În anul 2020, 46 de milioane de oameni din Statele Unite, aproximativ 14% din populație, trăiau în zonele rurale, potrivit Departamentului pentru Agricultură al SUA. Decesele rurale și urbane la 100.000 de locuitori au fost aproximativ egale în anii 1980, dar până în 2016 au existat aproximativ 135 de decese în exces la 100.000 de locuitori în zonele rurale, comparativ cu cele urbane, potrivit unui studiu din 2019.

Persoanele care locuiesc în zonele rurale au mai multe șanse decât cele din zonele urbane să moară din cauza bolilor de inimă, cancer, răni neintenționate, boli cronice ale căilor respiratorii inferioare și accident vascular cerebral, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

O varietate de factori îi pun probabil pe oamenii care locuiesc în zonele rurale la un risc mai mare, conform  Acești factori includ mai puțin acces la magazine alimentare și îngrijire medicală, precum și rate mai mari ale sărăciei

Adulții care trăiesc în zonele rurale au un risc general cu 19% mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă



Un studiu amplu de observație, publicat în revista JAMA Cardiology de către cercetătorii de la Institutul Național de Inimă, Plămân și Sânge (NHLBI), o parte a Institutului Național de Sănătate și a Centrului Medical al Universității Vanderbilt din Tennessee, raportează că adulții din SUA care trăiesc în zonele rurale au un risc general cu 19% mai mare de a dezvolta insuficiență cardiacă în comparație cu adulții care trăiesc în zonele urbane.

Cercetătorii spun că studiul lor este primul care analizează legătura dintre locuitul în America rurală și cazurile de insuficiență cardiacă.

Dr. Véronique Roger, autorul corespondent al studiului și investigator principal la Epidemiologie și Sănătate Comunitară din cadrul NHLBI’s Division of Intramural Research, a declarat pentru Medical News Today că a lucrat anterior cu o echipă care a studiat insuficiența cardiacă în zonele rurale din Minnesota, unde 95% din populație erau albi.

"Așadar, am fost interesați să ne uităm la intersecționalitatea dintre ruralitate și rasă", a spus ea.

Cum a fost realizat studiul bolilor de inimă în mediul rural


Cercetătorii au studiat 27.115 adulți. Începând cu 2002, cercetătorii care lucrează la acel studiu au înscris participanți din Alabama, Arkansas, Florida, Georgia, Kentucky, Louisiana, Mississippi, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Tennessee, Virginia și Virginia de Vest.

Aproximativ 86% dintre acești indivizi au fost recrutați din centrele comunitare de sănătate care îngrijesc populațiile defavorizate din punct de vedere medical.

Dintre participanții selectați pentru acest studiu: aproximativ 20% locuiau în zone rurale. Doar participanții care s-au identificat drept negri sau albi non-hispanici au fost incluși în acest studiu, deoarece, după cum explică cercetătorii în lucrarea lor, au fost prea puțini participanți din alte grupuri rasiale și etnice.

Aproximativ 69% dintre participanții selectați au fost negri. Vârsta medie a participanților a fost de 54 de ani. Au fost selectați doar participanții care nu au raportat insuficiență cardiacă la începutul studiului. Cercetătorii au raportat că participanții din mediul rural aveau indici de masă corporală ușor mai mari și rate ușor mai mari de hipertensiune arterială, diabet, boli coronariene și hiperlipidemie decât omologii lor din mediul urban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel