"De ce a vrut Iohannis să dea un şut coaliţiei?" Mugur Ciuvică, răspuns pentru Bogdan Chirieac: A vrut să arate că e şmecher în continuare
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac și Mugur Ciuvică a comentat declarațiile președintelui Klaus Iohannis despre rotativa guvernamentală.

Mugur Ciuvică și analistul politic Bogdan Chirieac au avut un schimb de replici într-o notă ironică, privind declarațiile președintelui Klaus Iohannis vizavi de rotativa guvernamentală.

Bogdan Chirieac: A ieşit Excelenţa Sa președintele dumneavoastră şi a zis că "ce rotativă, domnule? Ce e asta? O să hotărăsc eu, că eu ştiu ce e mai bine pentru România". Şi a băgat în criză toată coaliţia, în momentul ăsta, că nu mai ştie PSD-ul dacă vine sau nu la putere, dacă îl numeşte sau nu pe Ciolacu. De ce a făcut asta? De ce a vrut să dea un şut coaliţiei?

Mugur Ciuvică: Probabil că a vrut să vă închidă gura dumneavoastră şi detractorilor care tot ziceţi că gata că se cam termină cu Iohannis, că este la sfârşit de mandat, că nu îl mai ascultă nimeni şi probabil că a vrut şi el să arate că e în continuare şmecher în politica românească.

Bogdan Chirieac: Noi, la USR. La asta vă referiţi.

Mugur Ciuvică: A vrut să arate că e şmecher, dar v-am explicat, staţi liniştit că nu se întâmplă nimic. Şi domnul Ciolacu şi ăştia au zis că, până la urmă, o să se rezolve lucrurile. În România, a fost o perioadă băsistă cu securisme, cu stalinisme. Acum, este perioada de cuminţenie - cuminţenia pământului. Brâncuşi la asta se gândea când sculpta acolo. Uite, domnule, perioada asta mi-o doresc eu.

A făcut Băsescu un sistem piramidal stalinist-securist, în care el era moţul şi funcţiona tot cu sprijin de la parteneri. Acum, s-a transformat piramida într-o piramidă de cuminţenie. Iohannis este cuminte şi ascultător față de parteneri? Este, nu ai ce să zici. Nu mişcă un deget, nici cu Schengen, cu nimic. Sub Iohannis cine vine? Serviciile secrete care sunt şi ele ascultătoare faţă de parteneri. Nu mişcă. Sunt oarecum ascultătoare şi faţă de Iohannis, încă. Sub partide ce avem? Avem coaliţia. Parchetele sunt la un loc cu serviciile, sunt în aceeaşi situaţie. Coaliţia ascultă de toată lumea. Nu mişcă nimeni. Mişcă Ciolacu? Şi partidele toate. Ce, USR-ul nu ascultă de parteneri? Ascultă şi USR-ul. Chiar şi de servicii. Şi AUR-ul ascultă. AUR-ul cred că nu ascultă de parteneri, că ei sunt cu suveranisme, dar ascultă şi ei de părţi din servicii.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel