De Ce a pierdut USL alegerile din Scorţeni Prahova, deşi era favorit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta prahova
ponta prahova

Primul candidat comun al USL (PSD, PNL si PC) din România a eșuat la alegerile locale de duminică din comuna Scorţeni, judeţul Prahova. Pe lângă nelipsita mită electorală care se aduce în discuţie la fiecare scrutin de alegeri, se pare că eşecul a fost cauzat în mare parte de disputa dintre PNL şi PSD. De altfel, Crin Antonescu, liderul PNL, a lipsit de la Scorţeni.

Candidatul PDL Mihai Neacşu a obţinut 67,5% dintre voturi, prezenţa la urne fiind de 72%. De ce un candidat propus şi susţinut de un partid aflat într-o evidentă cădere electorală (PD-L) scoate un scor aproape dublu mare în faţa celui susţinut USL? Se pare că PSD şi PNL nu prea s-au înţeles ca fraţii. „PSD va propune un viceprimar, iar noi îl susţinem. Acesta va fi sigur membru PSD, dar încă n-a fost nominalizată persoana”, declara în presa locală Graţiela Gavrilescu, vicepreşedinte în Biroul Judeţean PNL Prahova, la începutul lunii aprilie. Între timp, candidatul a venit din partea PNL, în persoana lui Iulian Barbu.

Vineri, la acţiunea electorală a Uniunii Social-Liberale a fost anunțată prezența lui Victor Ponta și Crin Antonescu la Scorțeni. Crin Antonescu nu a mai ajuns însă la acțiunea de sprijinire a candidatului USL. Ponta a motivat absența liderului PNL prin faptul că acesta s-ar fi aflat la o altă acțiune într-un alt județ.

În ciuda faptului că PDL se află într-o scădere dramatică de popularitate, a reușit totuși în anul 2011 să câștige cinci din şase competiţii electorale parțiale, respectiv cele de la Baru (Hunedoara), Corni (Botoşani), Cernăteşti (Buzău), Horia (Tulcea) şi Scorţeni (Prahova). Și în 2010, PDL a câștigat aproape toate alegerile parţiale din ţară, inclusiv în localitatea Secaş, din judeţul Timiş, cunoscută ca fief al PSD, în care democrat liberalii nu deținuseră niciodată funcţia de primar. PDL a mai obţinut funcţiile de primar şi în alte localităţi aflate în situaţii similiare celei din Timiş, respectiv Vultureşti (Argeş), Adamclisi (Constanţa), Răchiţi (Botoşani).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel