Data publicării:

De ce a pierdut România banii de irigaţii din PNRR. Ioana Constantin: Lucru ruşinos! Noi ştim că e una dintre cele mai mari probleme

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Economie
WhatsApp
Fotografie creată de Süleyman Şahan, de la Pexels
Fotografie creată de Süleyman Şahan, de la Pexels

Ioana Constantin a explicat, într-un interviu exclusiv pentru DC NEWS, care este unul dintre motivele pentru care România nu a putut include în PNRR şi bani pentru irigaţii. 

"România în PNRR a pierdut finanţarea sau nu a mai inclus zona de irigaţii pentru că nu a avut capacitatea să argumenteze necesitatea banilor pentru irigaţii. Ori noi ştim că este una dintre cele mai mari probleme pe care le avem în România. De ce România nu a avut capacitatea să negocieze? Nu zic că trebuia să luăm toţi banii pe irigaţii, dar nu am avut capacitatea să negociem aproape nimic pe agricultură. E un lucru ruşinos, mai ales că era la guvernare USR, care se ocupa şi de PNRR, partidul celui care a fost comisar european pentru agricultură (n.r. Dacian Cioloş)", a declarat Ioana Constantin la DC NEWS TV. 

Youtube video image

"Ne aşteaptă un dezastru. Ne vom uita la bobul de grâu şi nu o să ne vină să mâncăm". Octavian Marius Popa, avertisment pentru România

Fostul comisar general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Octavian Marius Popa, avertizează că România este în pragul unui dezastru economic, pe fondul creşterilor de preţuri. 

"În guvernarea blamatului preşedinte şi prim-ministru Tăriceanu, preţul barilului de petrol ajunsese la 140 de dolari. La pompă, preţul era la vreo 4 lei. Acum e spre 8 lei, 9 lei. Cineva ar putea spune că sunt mai mari cheltuielile de procesare. E adevărat, dar nu e suficient să ducă preţul la nivelul ăsta. Sunt cheltuieli de procesare, legate de preţul gazului şi curentului, dar nu suficient de mari. Noi nu umblăm ca Ungaria la marjele de profit, pentru că nu avem curaj. Există şi un risc. Contează şi cine eşti în UE, dar există şi un raport de forţe cu companiile care activează pe teritoriul tău. Ungaria a făcut asta pentru că a avut mereu o atitudine mai independentă faţă de UE, noi am fost mai supuşi. Apoi, societăţile din Ungaria au alt comportament faţă de guvernul ungar. MOL-ul, care vinde în Ungaria cu un preţ, îşi scoate pârleala pe spinarea noastră. 

La noi, cred că toate lucrurile se fac pentru a arunca praf în ochii românilor", a precizat Octavian Marius Popa la "Ce Se Întâmplă", cu Răzvan Dumitrescu.

"Am văzut declaraţia că de la anul trebuie să se eficientizeze companiile energetic, importurile ar putea fi făcute la costuri enorme. Va fi nenorocire. Oricum există previziuni că vom avea probleme cu criza alimentară. Nu anul ăsta, dar vom avea. Ce ne aşteaptă?", a întrebat Răzvan Dumitrescu. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel