De ce a murit Elvis Presley
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Noile teste referitoare la cauza morții lui   Elvis Presley dau peste cap toate teoriile vehiculate până acum. Descoperirile recente   sugerează faptul că, indiferent de stilul său de viaţă, deoarece Elvis se droga şi consuma alcool mult, destinul cântarețului era oricum să moară de tânăr.

Potrivit noilor probe rezultate din ADN-ul lui Elvis, regele muzicii Rock 'n' Roll-ului ar fi murit, oricum, de tânăr. Cât timp a fost în viaţă, Elvis suferea hipertensiune arterială, afecţiune a ficatului, și de colon.

În ultimii ani de viaţă, Elvis dădea semne că are probleme cardiace, însă a ignorat acest aspect. Starul avea bătăi neregulate ale inimii, stări de leşin şi hipertensiune arterială, scrie evz.
Potrivit ultimelor analize realizate din părul său, Elvis suferea de o boală genetică de inimă, anume cardiomiopatie hipertrofică. Rezultatele analizelor au fost obținute după cumpărarea părului lui Elvis cu 2000 dolari.

Cardiomiopatia hipertrofică este un defect genetic în care miocardul  se îngroaşă anormal. Miocardul îngroșat poate afecta sistemul electric al inimii, punând viața pacientului în pericol prin bătai anormale ale inimii (aritmii) și rareori, moartea subită.

Prezentatorul Mark Evans a spus : " O parte din rezultatele sunt remarcabile - nu în ultimul rând cele cu ADN-ul lui Elvis.

Pe parcursul celor trei luni de testare ale ADN-ului au fost depistate probleme cu cromozomul 11, care este cromozomul cel mai bogat în gene, dar şi în boli, din întregul genom uman, care i-a provocat cardiomiopatie hypertophic - o boală a muşchiului cardiac, care apare de obicei la bărbaţi între 20 și 40.

Cromozomul 19 a arătat varianta pentru obezitate, iar cromozomul 1 îi dădea migrene.

Descoperirea a fost făcută de către Dr. Stephen Kingsmore într-un centru de medicină din Kansas.

Regele muzicii Rock'n'Roll a încetat din viață la vârsta de 42 de ani, pe 16 August 1977, în reședința sa din Memphis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel