De ce a murit, de fapt, John McAfee. Ce arată rezultatele autopsiei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Sursă foto: Facebook John McAfee
Sursă foto: Facebook John McAfee
A venit autopsia în cazul lui John McAfee.

Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania, unde aştepta să fie extrădat în SUA, relatează luni ziarul El Pais, citând surse neidentificate apropiate dosarului, relatează Reuters, citează Agerpres.

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort prin spânzurare în celula sa miercuri de către gardienii închisorii, aparent o sinucidere, a declarat săptămâna trecută avocatul său, Javier Villalba.

Soţia lui McAfee a cerut a doua autopsie



Acesta a declarat vineri că soţia lui McAfee, Janice, i-a cerut să solicite o a doua autopsie, independentă, imediat ce rezultatele primei au fost publicate.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

Creatorul de sisteme antivirus John McAfee a fost găsit mort în penitenciar

Creatorul de sisteme software antivirus John McAfee a fost găsit mort în închisoare, în Spania, în contextul în care o instanţă judiciară tocmai aprobase extrădarea sa în Statele Unite, unde este acuzat de evaziune fiscală, informează cotidianul El Mundo.

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa, în Penitenciarul Brians 2, situat în localitatea spaniolă Sant Esteve Sesrovires. John McAfee a fost găsit mort de gardieni şi nu a putut fi resuscitat.

"O comisie judiciară se va deplasa la penitenciar pentru a afla circumstanţele decesului. Toate datele preliminare indică o sinucidere", a comunicat Administraţia Penitenciarelor din Spania.

John McAfee a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite. Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri dimineaţă extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian, transmite Mediafax.

McAfee nu a depus nicio declaraţie fiscală din 2014 până în 2018, pentru venituri de peste 23 de milioane de dolari. Dacă va fi condamnat, ar putea face 30 de ani de închisoare, scrie Mediafax. Procurorii spun că acesta nu a depus declaraţii fiscale timp de patru ani, în ciuda faptului că a câştigat milioane de dolari din activitatea de consultanţă, din discursuri ţinute la evenimente, din criptomonede şi din vânzarea drepturilor pentru un documentar despre viaţa lui.

McAfee este o figură controversată în sectorul tehnologiei

El a devenit cunoscut în 1980, când a fondat o companie care a lansat primul software de antivirus comercial - McAfee VirusScan, punând bazele unei industrii de miliarde de dolari. Deşi afacerea iniţială a fost vândută companiei Intel, McAfee dezvoltă în continuare produse proprii de securitate cibernetică.

În trecut McAfee şi-a exprimat dispreţul faţă de plata impozitelor. În 2019 a explicat pe Twitter că nu a depus declaraţii fiscale de opt ani pentru că „impozitarea este ilegală”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel