Urmărește emisiunea live
De ce a ieșit Băsescu două zile la rând la TV
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
razvan-dumitrescu
razvan-dumitrescu

Traian Băsescu a vorbit două zile la rând în prime time la tv și mulți cred că el se află în campanie electorală pentru PDL. În opinia mea, cei ce gândesc în acest fel se înșală! Guvernatorul are o credibilitate scăzută, fiecare ieșire publică enervează electoratul și este evident că așa stând lucrurile dânsul nu poate fi cuiva de folos în alegeri. Dimpotrivă!

 Dacă nu plecăm de la ideea că individul este plecat rău cu sorcova, atunci trebuie să căutăm în altă parte motivele pentru care locatarul de la Cotroceni insistă să vorbească națiunii. Mai bine ne uităm cu atenție să vedem ce alte evenimente s-au petrecut în ultima vreme și dacă nu cumva acestea sunt de o gravitate maximă pentru Băsescu și pentru unele personaje din anturajul său ,așa încat o mediatizare excesivă a acestora le-ar grăbi lor ieșirea din scenă!

 Dacă există astfel de lucruri, atunci luați serios în calcul varianta ca domnul Guvernator să-și fi calculat aparițiile televizate pornind tocmai de la premisa că va fi tocat mărunt și că afirmațiile sale vor fi întoarse pe toate fețele. Este un risc asumat pentru a acoperi spațiul alocat dezbaterilor în așa fel încât acesta să devină neincăpător pentru analiza altor întâmplări mult mai urâte!

 Câți dintre dumneavoastră au remarcat turnura pe care o ia scandalul de corupție în care este implicat deputatul PDL Trășculescu? În referatul procurorilor se pomenește despre o înregistrare extrem de interesantă găsită în telefonul complicelui acestuia Marian Calotă, o adevarată bombă cu ceas pentru că acolo este vocea Elenei Udrea ce dă asigurări că fondurile PNDI vor merge numai către primarii PDL. Calotă susține că a înregistrat-o pe doamna ministru de la televizor pentru a arăta altor persoane că are intrări sus de tot. dar orice om cu scaun la cap își dă seama ca Udrea nu era nebună să admită așa ceva în talk-show-uri. După un asemenea autodenunț în direct, ar fi urmat un adevarat festival! Se mai pune o îintrebare: de ce inculpatul acceptă să se afunde și mai mult în fața organelor prin declarațiile pe care le face doar de dragul de a o scoate basma curată pe fosta colaboratoare a Guvernatorului?

Lucrurile devin și mai interesante dacă ne uităm ce avocat se ocupă de cazul Trășculescu... Același avocat pe care l-a avut Traian Băsescu în cazul Flota dar și în povestea aceea cu “țigancă împuțită”. De serviciile acestuia au beneficiat de-a lungul timpului nume grele din PDL și mă refer la domnii Videanu și Berceanu, la doamna Monica Iacob Ridzi în celebrul dosar “2 Mai” sau la fostul șef ANOFM din vremea lui Boc, Silviu Bian, arestat pentru că cerea șpagă angajaților ca să nu fie concediați!

Un telespectator îmi spunea că el crede că cine are parte de avocatul lui Băsescu este cu siguranța un personaj extrem de important, o piesă cheie! Să fie Trășculescu atât de valoros sau mai degrabă doamna din telefonul complicelui să dea valoare întregii povești?

 Sigur, domnul apărător are dreptul să accepte orice client la fel cum orice inculpat are dreptul să-și aleagă avocatul. Nu asta e problema în cazul de față, remrc doar că aceste nume grele din PDL se spovedeau unei singure persoane, iar telespectatorul hâtru îmi spunea că așa ceva a mai văzut el prin filmele cu mafioți!

În final, încă un amănunt important sau nu, dumneavoastră decideți. Domnul avocat Ene poate fi găsit în calitate de reprezentant PDL în Biroul Electoral Central la alegerile pentru Parlamentul European din 2009 (alea cu cântec în care EBA a ajuns la Strasbourg)!

Și acum o întrebare: având în vedere că lucrurile încep să se complice încet dar sigur din moment ce firele duc și spre Elena Udrea,  cine era cel mai în măsură să încerce să acopere scandalul printr-o diversiune la ora de maximă audiență, două zile la rând?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel