De ce a fost înlocuit Cîțu. Vâlcu: PNL se pregătește de alegeri, caută un vector de imagine. Aș aprecia ce a făcut Rareș Bogdan
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Val Vâlcu spune că Partidul Național Liberal se pregătește de alegeri, ca orice partid, căutându-și un vector de imagine.

Înlocuirea din funcție a lui Florin Cîțu nu a fost făcută din cauza unei lipse de popularitate în sondaje. În plus, acestea pot fi diferite față de realitatea din teren. „Am văzut cea mai bună dovadă la ultimele alegeri, la cele locale. S-au dat unele rezultate de tip exit-poll care au fost contrazise de numărătoarea din urnă. În ultimul sondaj făcut de institutul de sondare ARGUMENT al DC Media Group, Florin Cîțu și Nicolae Ciucă stăteau la fel. Bun, punem +/- 2%, putem admite că avea Ciucă două procente peste Cîțu. Dar erau amândoi la fel și în apropierea cotei partidului, undeva la 18%.

Aici poți să iei în calcul și voturile care nu se exprimă, sunt tot felul de metodologii. Ciucă are unde să crească, normal: a venit războiul, e premier, mai apare în spațiul public. Dar Cîțu nu avea de ce să scadă”, a explicat Val Vâlcu la B1 TV, în emisiunea de duminică seara a lui Silviu Mănăstire.

PNL se pregătește de alegeri

„Acum, dincolo de toate discuțiile acestea, cu sondaje sau fără sondaje, putem spune că Partidul Național Liberal se pregătește, ca și restul partidelor, de alegeri. Își caută un vector de imagine. În sensul ăsta, aș aprecia ce a făcut Rareș Bogdan la Congresul PNL, când a țipat Cîțu. El a salvat momentul, a mobilizat sala, ce a făcut și Ludovic Orban cu generalul. În astfel de alegeri, de acești oameni ai nevoie, că la alegeri nu o să stea lumea să gândească «Uite, Adrian Năstase a făcut București – Cernavodă în doi ani». Nu a mai reușit nimeni să facă asta, poate doar să distrugă, nu să construiască”, a adăugat jurnalistul Val Vâlcu.

Ce spune președintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, despre demisia lui Cîțu

Gheorghe Flutur, președintele interimar al PNL, a vorbit despre demisia lui Florin Cîțu și scrisoarea despre care s-a vorbit zilele acestea.

Întrebat de Adrian Ursu cine sau ce l-a determinat pe Cîțu să demisioneze de vineri până sâmbătă, Gheorghe Flutur a spus că nu comentează și că nu s-au văzut. În schimb, ar fi avut o discuție prietenoasă înainte de vineri pentru a găsi un calendar pentru înlocuirea președintelui PNL. Voia să se întâmple toate într-o săptămână.

Cât despre faptul ca peste 40 de lideri de organizații județene PNL ar fi semnat o scrisoare prin care i-au solicitat lui Florin Cîțu să demisioneze de la șefia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, președintele interimar al PNL a spus că "nu a fost o scrisoare. Este o decizie a 42 de birouri permanente județene care cereau congres. Partidul are capacitatea de a îmbunătăți lucrurile în mers. Deciziile s-au luat în câteva ore, oamenii au vrut o schimbare".

Gheorghe Flutur a afirmat că nu știe cine au fost cei care au luat inițiativa: "Nu știu să spun, cei din Sud. Nu-mi dau seama de nume, eram la Suceava. Eu am fost undeva pe la jumătate, era o atmosferă care spre așa ceva mergea. Partidul a avut o reacție hotărâtă și lucrurile trebuiau să se întâmple repede".

De asemenea, acesta a mai declarat că nu a avut nicio legătură Klaus Iohannis cu demisia cu Florin Cîțu de la cârma PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel