Data actualizării:
Data publicării:

De ce a fost criticat partenerul Giorgiei Meloni după ce le-a sfătuit pe fete la televizor să nu bea

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Andrea Giambruno, jurnalist şi partenerul şefei guvernului italian, Giorgia Meloni, a fost supus marţi unui tir de critici după ce le-a sfătuit pe fete la televizor să nu bea pentru a nu risca să fie violate, relatează AFP.

Giambruno a vorbit în direct în timpul emisiunii sale de ştiri de luni de pe Rete4, parte a grupului Mediaset al familiei Berlusconi, unul dintre cele mai mari canale private din ţară.

El şi invitaţii săi au discutat despre cazuri sordide de violenţă sexuală care au emoţionat Italia în ultimele săptămâni, inclusiv un viol în grup de la începutul lunii iulie la Palermo care a avut ca victimă o femeie de 19 ani. În acest caz, victima a povestit că a fost forţată să bea de către atacatorii ei. În imaginile camerelor de supraveghere, ea este văzută mergând împiedicat, condusă de şapte tineri.

'Dacă eviţi să te îmbeţi şi să-ţi pierzi cunoştinţa, probabil că eviţi şi anumite probleme şi riscul, efectiv, de a te arunca în gura lupului'

'Dacă mergi la dans, ai tot dreptul să te îmbeţi, nu ar trebui să existe nicio neînţelegere sau rezervă aici', a comentat Andrea Giambruno. 'Dar dacă eviţi să te îmbeţi şi să-ţi pierzi cunoştinţa, probabil că eviţi şi anumite probleme şi riscul, efectiv, de a te arunca în gura lupului', a adăugat el.

Liderii opoziţiei care sunt împotriva guvernului de dreapta şi extremă dreapta al Giorgiei Meloni l-au atacat imediat. 'Îmi exprim solidaritatea cu victima violului din Palermo care, în plus faţă de ceea ce a experimentat, este supusă insultelor infamante ale celor care dau vina pe victime', a declarat Elly Schlein, secretar naţional al Partidului Democrat, primul partid de stânga. Andrea Giambruno a denunţat 'o polemică suprarealistă' şi 'instrumentalizarea' declaraţiilor sale.

El a reamintit că el şi invitaţii săi i-au condamnat în mod repetat pe autorii atacurilor 'abominabile', numindu-i 'animale'. Andrea Giambruno a fost, de asemenea, criticat de un coleg de breaslă celebru, Enrico Mentana, şeful jurnalului de televiziune de la canalul privat concurent La7.

'Dacă te duci la cumpărături cu portofelul şi îţi este furat, ţi-ai căutat-o. Dacă eşti femeie şi ieşi noaptea într-o fustă mini şi fără sutien, dacă eşti încă afară după miezul nopţii sau dacă bei prea mult, să nu fii surprinsă dacă eşti atacată', a ironizat el pe Instagram afirmaţiile lui Giambruno, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel