Urmărește emisiunea live
De ce a eșuat summitul Trump-Kim. Explicația președintelui american
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
De ce a eșuat summitul Trump-Kim. Explicația președintelui american
De ce a eșuat summitul Trump-Kim. Explicația președintelui american
Donald Trump susține că audierea lui Michael Cohen a contribuit la eşecul summitului cu liderul nord-coreean.

Preşedintele american Donald Trump a afirmat duminica aceasta că audierea publică a fostului său avocat Michael Cohen de către o comisie de anchetă parlamentară este posibil să fi contribuit la eşecul summitului său de la Hanoi cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, informează AFP. Într-o serie de postări pe contul său de Twitter, Donald Trump l-a calificat pe Michael Cohen drept 'mincinos şi infractor'.

El a denunţat, de asemenea, decizia comisiei de anchetă a Camerei Reprezentanţilor, în care democraţii deţin majoritatea, că a organizat audierea într-un moment în care în Vietnam se desfăşura summitul asupra denuclearizării nord-coreene. Summitul, care a început miercuri, s-a încheiat brusc a doua zi, cele două tabere despărţindu-se fără a publica o declaraţie comună prevăzută iniţial. 'Uneori trebuie să părăseşti' negocierile, a declarat locatarul Casei Albe, explicând că discuţiile s-au împotmolit în problema sancţiunilor economice aplicate Phenianului din cauza programelor sale nuclear şi balistic, interzise.

Citește și: Guvernul german, decizie privind retragerea cetățeniei

Lucru nemaivăzut

'Faptul că democraţii chestionează în timpul unei audieri publice un mincinos şi un infractor condamnat, în acelaşi timp în care se desfăşoară foarte importantul summit nuclear cu Coreea de Nord, este se prea poate o nouă hibă a politicii americane şi care este posibil să fi contribuit' la eşecul summitului, a notat preşedintele american pe Twitter. 'Lucru nemaivăzut atunci când un preşedinte se află în străinătate! Ruşine!', a adăugat el.

Dat afară din barou, Michael Cohen a fost condamnat în decembrie la trei ani de închisoare pentru sperjur în faţa Congresului şi încălcarea Codului Electoral - delicte pe care le-a comis pentru a-l proteja pe Donald Trump - şi pentru fraudă fiscală. El va fi încarcerat la 6 mai. În timpul audierii sale, el a depus mărturii care-l incriminează pe şeful său. Preşedintele Trump 'este un rasist, este un escroc, un trişor', a declarat Michael Cohen.

Citește și: Conflict diplomatic Italia-Franţa. Macron, declarații la televiziunea de stat italiană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel