De ce a ajuns AUR în Parlament. Carmen Avram vine cu o explicație / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Sursa foto: Facebook George Simion
Sursa foto: Facebook George Simion
Carmen Avram,  europarlamentar PSD, a vorbit, în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru DC News, despre creșterea în popularitate a formațiunilor extremiste în perioada pandemiei, abordând ca exemplu intrarea partidului AUR în Parlament.

"Cred că este foarte interesant ce se va întâmpla în anii care vin având în vedere această creștere în popularitate a formațiunilor extremiste în perioada pandemiei când au reușit să adune în jurul lor protestatari anti-mască, anti-vaccin, anti-restricții. Vor rămâne acești oameni în aceeași zonă? Chiar dacă nu se va întâmpla acest lucru, e clar că valul a crescut și va crește și dacă la nivel european nu se vor lua măsuri, care să îl oprească, e posibil să avem surprize", a declarat Carmen Avram, europarlamentar PSD, într-un interviu în exclusivitate pentru DC News.

Carmen Avram: Formațiunile de dreapta apar și cresc întotdeauna prin exploatarea unor dureri

"În România am văzut o creștere AUR în sondaje, creștere care cred că s-ar fi simțit și fără pandemie, poate nu la fel de mare, dar ar fi existat, pentru că formațiunile de dreapta apar și cresc întotdeauna prin exploatarea unor dureri, a unor răni nevindecate în timp, care ating, după o perioadă, punctul de fierbere. Și în România, și în Europa ne duceam oricum într-acolo, dovada e chiar intrarea AUR în Parlament, spre surpriza tuturor. Nu știu câtă lume a anticipat momentul respectiv, că va apărea AUR în Parlamentul României", a mai spus Carmen Avram. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Rusia - Ucraina, tensiuni. Carmen Avram: A explodat Internetul de mesaje anonime, în limba română! Unelte într-un război hibrid, urmări dramatice

Carmen Avram, europarlamentar PSD, a atras atenția cu privire la unele mesaje din mediul online care sunt distribuite masiv de români.

„Se spune despre mașina de propagandă a rușilor că este cea mai puternică din lume, iar cu mijloacele de astăzi, e chiar simplu. Dacă știi să te uiți la evenimente, poți să-ți dai seama cum se acționează”, a spus Carmen Avram, adăugând: „Se acționează chiar acum! Se întâmplă zilele acestea, se întâmplă în timp ce noi vorbim, și sunt acțiuni de manual!”

Ulterior, a oferit un exemplu. „A explodat Internetul de mesaje anti-ucrainiene, mesaje anonime, în limba română, în care românii sunt luați peste picior că le pasă de Ucraina, deși - se spune în mesaje - ucrainienii le-ar fi făcut rău în istorie. Iar oamenii dau share (n.r. distribuie pe rețelele de socializare mesajele) fără să se gândească la ce fac și fără să se gândească că devin unelte într-un război hibrid, care ar putea avea urmări dramatice pentru noi”, a subliniat Carmen Avram.

„Mai grav”, a continuat Carmen Avram, „oamenii nici nu verifică dacă ce se scrie acolo e adevărat”. 

Declarațiile au fost făcute de Carmen Avram în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel