De câte voturi mai are nevoie PSD ca să treacă moțiunea
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, președintele interimar al Partidului Social Democrat, a anunțat care este necesarul de voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă. 

Marcel Ciolacu a luat act de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis privind menținerea unui Guvern PNL. Liderul interimar PSD a afirmat, luni, că semnăturile strânse pentru moțiunea de cenzură nu reprezintă un acord politic iar pentru ca Executivul să fie demis mai este nevoie de maxim 7 voturi, scrie Mediafax. 

"Am justificat de ce depunem această moțiune de cenzură, de ce strângem semnături atât de la PSD cât și de la UDMR. Se înacalcă o linie roșie a democrației iar acest lucru nu este permis nimănui. (...) Am luat act de punctul de vedere al președintele României. Acesta desemnează prim-ministrul. Președintele dorește în continuare să fie un Guvern al PNL", a declarat președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Parlament.

De câte voturi mai este nevoie exact?

Social-democratul susține că din punct de vedere matematic, mai este nevoie de șase sau șapte voturi pentru ca moțiunea de cenzură să treacă.

"Această moțiune pe asumare este punctuală, nu este un acord politic în PSD și UDMR pentru crearea unei viitoare majorități. Au același sentiment ca și noi, că se încearcă o forțare a legii în ultimul moment. (...) Am înțeles că președintele nu dorește un guvern de uniune națională. Nu este o discuție de actualitate", a mai precizat acesta.

Pregătit să preia Guvernul

Întrebat dacă PSD este pregătit să preia guvernarea în cazul în care moțiunea trece, Ciolacu a răspuns: "PSD este pregătit în acest moment, în cadrul Consiliului Național la departamente facem ajustările programului de guvernare pe care l-a avut PSD și ce s-a întâmplat în cele 60 de zile. Noi suntem pregătiți de orice, și de anticipate, mai puțin dacă se doresc alegeri din trei tururi ca până la urmă să iasă candidatul PNL fără ca candidatul PSD-ul să participe".

Guvernul a decis, săptămâna trecută, să își asume răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi, iar în replică Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații vor depune moțiune de cenzură, primii parteneri la acest demers fiind UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel