De câte ori pe săptămână e bine să ne spălăm pe cap
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Specialistul Ioana Marinescu a spus de câte ori pe săptămână este indicat să ne spălăm părul.

„Deși sunt păreri pro și contra dacă să spălăm părul zilnic sau nu, cred că este important să-i lăsăm, totuși, timp să secrete și sebumul lui natural. Spălându-l zilnic, o să-l uscăm extrem de tare. Și, atunci, îl lăsăm puțin neprotejat. Dar un șampon la două, trei zile cred că este binevenit, în funcție de tipul de păr”, a spus Ioana Marinescu.

De astăzi, căderea părului va fi istorie pentru tine. Pont pentru a-l proteja cât mai mult

Multe femei se confruntă cu problema căderii părului. Dar nu este motiv de panică. Există soluții. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, într-o emisiune pentru DCNews și Spectacola, a spus ce avem de făcut.

„Probabil una dintre cele mai mari probleme ale scalpului este căderea părului. Acest lucru se întâmplă din foarte multe cauze: motive hormonale, motive mecanice, motive de mediu, de stres și motive genetice. Este foarte important, în rezolvarea problemei, să avem un produs cu care să ne simțim confortabil și unul care chiar să funcționeze. Grow Your Hair este un produs dedicat creșterii părului și care ajută la limitarea căderii acestuia. 

Dar să nu uităm ceva important: trebuie să fim înțelepte cu părul nostru. În general, în tinerețe facem tot felul de lucruri cum ar fi: ne punem extensii, vopsim părul foarte des, îl deteriorăm foarte tare. De fapt, nu doar în tinerețe chinuim părul. (...) Este foarte important să nu încărcăm foarte mult părul, adică să nu punem produse foarte multe pentru că nu o să știe la ce să reacționeze. Să-i dăm părului fix produsul care trebuie pentru problema pe care o avem. Dar dacă vrem pur și simplu un produs care să-l facă să arate wow, eu recomand Reparatrice Hair numărul 4. Este un boost fabulos pentru orice tip de păr”, a spus Ioana Marinescu.

Citește și...

Produsul ce trebuie aplicat 365 de zile pe an, chiar și atunci când e frig. Tenul tău îți va mulțumi peste ani

Ioana Marinescu are câteva recomandări cu privire la produse esențiale în lupta cu petele inestetice.

„Sunt câteva ingrediente esențiale pe care recomand să le folosim în cazul în care dorim să estompăm petele pigmentare sau să le facem să nu apară. A preveni este mult mai important decât a remedia ulterior. Cu siguranță, e mai ușor. Protecția solară este foarte importantă, trebuie aplicată 365 de zile pe an, chiar dacă este frig! Dacă tenul este predispus, ne putem hiperpigmenta și iarna. Se poate întâmpla și de la lumina de neon. 

Câteva ingrediente care ar trebui să fie în rutina noastră: produsele pe bază de vitamina C, care ajută la luminozitatea tenului. Vitamina C este un antioxidant extrem de intens și interesant. Antioxidanții sunt prima armă cu care luptăm împotriva fotopigmentării. Acidul feluric, un alt antioxidant excepțional, care, într-o concentrație de 2 la sută, poate să lumineze tenul și să elimine hiperpigmentarea. Acesta nu ar trebui să lipsească, dacă dorim elasticitatea tenului, luminozitatea”, a spus Ioana Marinescu.

„Un alt ingredient demn de menționat este acidul azelaic, cunoscut ca fiind senzațional pentru depigmentare. Noi avem o formulă de acid azelaic combinat cu arbutin, un ingredient care ajută la luminozitate și depigmentare în proporții foarte mari”, a explicat Ioana Marinescu.

„Cauzele hiperpigmentării pot fi multiple, de la cauze hormonale, la cauze de mediu. Dacă suntem însărcinate, este un tip de hiperpigmentare caracteristică de care e greu să scăpăm ulterior. Pot fi hiperpigmentări post-traumatice. De exemplu, hiperpigmentarea din zona mustaței este foarte întâlnită și este cauzată de epilarea agresivă și continuă cu benzi depilatoare”, a explicat Ioana Marinescu. „Alte hiperpigmentări apar din cauza expunerii necontrolate la soare, fără protecție solară. Dacă luăm anticoncepționale, este posibil să hiperpigmenteze tenul”, a mai spus Ioana Marinescu.

„Să tratăm serios curățarea tenului. Dacă petele sunt foarte profunde, este destul de greu să scăpăm de ele. Când dorim să eliminăm petele de pe piele, să ținem cont că produsele pot fi chiar ele foarte agresive. Dacă încercăm diferite metode chimice, este important să alegem sezonul corect, să nu tragem de cojițele respective”, a mai explicat specialistul Ioana Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel