De astăzi, Parlamentul are capelă, la inițiativa lui Nicolae Ciucă - GALERIE FOTO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
De astăzi, 25 martie, Parlamentul României va avea capelă.

Astăzi, se sfințește capela din Parlament. Aceasta a fost o promisiune a președintelui Senatului, Nicolae Ciucă. Este primul spațiu de rugăciune din Palatul Parlamentului. Cel care sfințește capela de la Parlament este Patriarhul Daniel. Spațiul de rugăciune este disponibil și pentru vizitatori, nu doar pentru parlamentari. 

Fostul premier al României a mai ridicat capele și în teatrele de operațiuni. Capela construită în Afganistan de Nicolae Ciucă și echipa sa a fost adusă la Craiova, unde funcționează și acum. 

În luna octombrie a lui 2023, Nicolae Ciucă spunea că ”Astăzi, la Conferința ”Leadership politic în identitate creștină” organizată de Grupul de Rugăciune al Parlamentului, am promis că voi sprijini ideea de a crea o capelă în clădirea Legislativului. Modelul de leadership creștin, vizibil în Europa, a influențat major toate aspectele dezvoltării celulelor sociale. Educație și cultură, organizare administrativă și chiar militară, dezvoltare economică și evoluție socială, toate s-au organizat, concentric, în jurul lăcașului de cult”. 

Capela de la Parlament este, așadar, o promisiune a lui Nicolae Ciucă. Liderul Senatului participă la sfințirea spațiului de rugăciune de către Patriarhul Daniel, împreună cu Marcel Ciolacu, Alfred Simonis, membri ai Guvernului, parlamentari, precum şi conducători ai unor instituţii centrale şi ai cultelor religioase.

Capela se găsește în Palatul Parlamentului, la nivelul P, în zona intrării oficiale C1, și va purta hramul Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel