DD, scandal pe Oltchim: Mi s-au muiat genunchii. Mi s-a ridicat tensiunea brusc
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dan_diaconescu
dan_diaconescu

Privatizarea Oltchim s-a lăsat cu scandal la Ministerul Economiei. Dan Diaconescu acuză Guvernul că îi pune beţe în roate pentru a câştiga licitaţia. Scandalul a pornit după ce Dan Diaconescu a dorit să depună la dosar o completare, care ar fi dublat oferta sa pentru Olchim. DD îl acuză pe Remus Vulpescu, şeful OPSPI că a încercat să tragă de timp şi să nu-l lase să îşi depună oferta.

"Oferta noastră este foarte, foarte mare faţă de a celorlalţi competitori. Prezenţa noastră aici va ridica foarte mult oferta. Şi dacă vom pierde, prezenţa noastră va fi benefică penru că ridicăm foarte mult oferta.

"Aţi mai pomenit vreodată aşa ceva: să se comită o escrocherie ca pe strada Covaci? Ar fi culmea să se refuze cea mai mare ofertă şi să fim respinşi pentru o schemă de acest tip. Noi am venit la ora 11:20 la sediul Minsiterului. Până la 11:57 mi s-a spus că nu merg nu ştiu ce imprimante, apoi a zis că e 12.04 şi că oferta se respinge", a declarat Dan Diaconescu.

"Când am văzut asta, mi s-a ridicat tensiunea brusc. mi s-au muiat genunchii. Vă daţi seama. aşa ceva nu am mai păţit de la 18 ani. Atunci am veni prima oară în Bucureşti, de la ţară, de la Caracal. M-am dus în faţa magazinului Unirea. Acolo era un băiat de ăsta, semăna cu domnul Vulpescu. Am vru să cumpăr o pereche de adidaşi. Mi-a cerut 600 de lei, i-am dat. El mi-a dat doar un adidas şi a plecat până n magazin ca să îmi aducă perechea. Am stat o oră, am stat două, a stat trei şi nu a mai venit. A fost prima mea ţeapă. Până astăzi, cu domnul Vulpescu. Mă uitam după el, aşa cum se uită astăzi presa după domul Vulpescu", a spus Diaconescu.

Patronul OTV venise la prânz la sediul Ministerului Economiei pentru a depune o nouă ofertă în vederea participării la licitaţia organizată de stat pentru privatizarea Olchim.

Mai târziu, în cadrul conferinţei de presă, şeful Oficiului de Privatizare a Participaţiilor statului l-a susţinut pe Diaconescu, dar nimeni nu poate garanta că oferta sa va fi luată în calcul.

"Cererea a fost înregistrată la ora 12:10, sperăm să fie oferta domnului Dan Diaconescu, şi anume un plic inscripţionat: ofertă cumpărare şi documente participare, pachet acţiuni SC Oltchim SA. A existat o mică discuţie când a fost gata plicul, sau când ne-a fost predat, dar nu mai insistăm acum. Propunerea mea este ca în această etapă să fie luate în considerare toate ofertele depuse", a declarat Remus Vulpescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel