Davidoiu: Tarom, sabotată din interior și exterior
Data publicării:
Autor: Diana Popescu
WhatsApp
Directorul general al companiei, Eugen Davidoiu, consideră că TAROM a fost sabotată atât din interior, cât şi din exterior de cei care aveau interes ca această companie să nu fie una performantă şi eficientă şi să rămână în portofoliul statului român şi este pe pierdere şi în 2016, din cauză că nu a existat nicio strategie viabilă privind eficientizarea sa.

"Este o afirmaţie personală pe care mi-o susţin: TAROM-ul a fost sabotat atât din interior, cât şi din exteriorul său de către cei care aveau interes ca această companie să nu fie una performantă şi eficientă şi să rămână, probabil, în portofoliul statului român. Sunt instituţii ale statului care probabil cercetează aceste lucruri", a spus Davidoiu, la evenimentul prilejuit de prezentarea noii aeronave, "Sarmizegetusa", de tip Boeing 737-800 NG, care va face parte din flota operatorului aerian naţional. 

Potrivit directorului general, TAROM este în pierdere din cauză că în 2016 nu a existat nicio strategie viabilă privind eficientizarea companiei. 

"TAROM a pierdut nişte capacităţi însemnate, două avioane care incubau peste 20% din capacitatea flotei, din scaune. Asta a dus ca în 2017, în cadrul programului de vară al companiei, să fie rute pe care TAROM-ul nu le-a mai putut opera, dar, totuşi, faţă de scăderea capacităţii, compania a reuşit prin rotaţia avioanelor să recupereze din lipsa de capacitate şi asta a dus de multe ori poate la întârzierea unora din aeronave, din cauza rotaţiei", a explicat acesta. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel