David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, internat din 26 decembrie 2021: Disfuncție a sistemului imunitar, complicații grave
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, internat în spital a doua zi de Crăciun
David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, internat în spital a doua zi de Crăciun
David Sassoli, preşedintele Parlamentului European, este spitalizat în Italia din 26 decembrie.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, este spitalizat în Italia din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii "grave" şi a anulat toate activităţile oficiale, anunţă luni Biroul acestuia, citat de site-ul Politico.eu.

"Această spitalizare a fost necesară din cauza unei complicaţii grave, generată de o disfuncţie a sistemului imunitar. Drept rezultat, toate activităţile oficiale ale preşedintelui Parlamentului European au fost anulate", a comunicat Biroul acestuia.

Roberto Cuillo, purtătorul de cuvânt al lui David Sassoli, nu a oferit detalii despre starea de sănătate a preşedintelui Parlamentului European, dar a precizat că acesta nu va participa la sesiunea plenară programată săptămâna viitoare la Strasbourg, transmite Mediafax.

Preşedintele Parlamentului European, după ce a fost externat din spitalul unde fusese internat din cauza unei pneumonii: Mă simt mai bine

În septembrie 2021, David Sassoli a fost internat într-un spital din Strasbourg, din cauza unei forme severe de pneumonie. Timp de două luni, David Sassoli nu şi-a pot îndeplini atribuţiile.

"Mă simt mai bine şi ieri medicii de la Spitalul civil din Strasbourg mi-au permis să revin în Italia pentru a continua tratamentul pentru pneumonie", a spus David Sassoli atunci când a fost externat, mulţumind echipei medicale a instituţiei şi tuturor celor care i-au adresat urări de însănătoşire.

Italianul de 65 de ani din grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor a trebuit să renunţe pe 15 septembrie la a prezida sesiunea plenară a Parlamentului European de la Strasbourg şi nu a putut asista la discursul anual privind starea Uniunii rostit de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Fost jurnalist şi prezentator de jurnale televizate în Italia, David Sassoli a fost ales pentru prima dată eurodeputat în 2009, din partea unei formaţiuni de centru-stânga. În 2019, el i-a urmat în fruntea Parlamentului European unui alt italian, Antonio Tajani, un apropiat al lui Silvio Berlusconi din cadrul Partidului Popular European (PPE), pentru un mandat de doi ani şi jumătate. Citește mai mult AICI.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel