David Popovici, răspuns despre presiunea de pe umerii săi, după calificarea în finală la 200 m liber. "Nimeni nu are dreptul mai mult decât mine..."
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
David Popovici a vorbit despre presiunea de pe umerii săi, după ce s-a calificat în finala probei de 200 m liber la Campionatul Mondial din Japonia. 

"Singurele mele aşteptări, de fapt, dorinţe, erau să îmi iasă bazinele, să îmi iasă proba aşa cum am calculat-o. Întotdeauna, urmează să vorbesc, să analizez împreună cu domnul Adi, antrenorul meu. Şi îmi doream să mă calific primul, uite că de data asta aveam şi un obiectiv, pentru a-mi asigura cumva calificarea. Am vrut să termin seria, pentru a ştii că voi intra oricum în finală, să nu-mi fac griji.

Cred că nimeni nu are dreptul să îşi dorească mai mult decât mine, nici măcar antrenorii, nici măcar părinţii. Şi presiune, presiune, presiune e întotdeauna. N-am ce să-i fac, există. În schimb, pot să controlez ce presiune ajunge la mine şi cu fiecare cursă şi cu fiecare concurs învăţ să o gestionez din ce în ce mai bine", a declarat David Popovici pentru emisiunea Obiectiv, România, de la RRA, conform Rador.

A adus aminte de vorbele lui Michael Phelps

"Cum spunea şi Michael Phelps, el nu iubea să câştige, ura să piardă. Nici mie nu îmi place să pierd, însă ştiu că dacă se va întâmpla vreodată, pentru că se poate întâmpla, ori o victorie, ori am învăţat ceva. Aşa că, cu mentalitatea asta, nu prea are ce să mă deranjeze aşa tare", a mai declarat Popovici. 

Înotătorul român David Popovici, campion mondial la 100 şi 200 m liber, s-a calificat luni în finala probei de 200 m liber cu cel mai bun timp (1min44sec70/100) din semifinalele disputate în cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie de la Fukuoka (Japonia).

Popovici, care a luat startul în a doua semifinală de pe culoarul cinci, a fost urmat în clasament de americanul Luke Hobson (1min44sec87/100) şi de sud-coreeanul Hojoon Lee (1min45sec93/100).

În serii, Popovici s-a calificat cu al treilea timp în semifinale (1 min45sec82/100).

Prima semifinală a fost câştigată de sud-coreeanul Sunwoo Hwang cu 1min45sec07/100, urmat de britanicii Tom Dean - 1min45sec29/100 şi de Matthew Richards - 1min45sec40/100.

În 2022, David Popovici a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Budapesta, dar şi la Campionatele Europene de la Roma, în probele de 100 m şi 200 m liber.

De asemenea, el a stabilit un nou record mondial în proba de 100 m liber, cu timpul de 46 sec 86/100, în cadrul Europenelor din capitala Italiei.

La Fukuoka, David Popovici va evolua şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate pe 26 iulie, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel