David Popovici: Nu sunt dezamăgit, ci mai liniştit şi un pic mai fericit decât după aur
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa - Facebook/david popovici
Sursa - Facebook/david popovici
Înotătorul David Popovici a afirmat, miercuri seară, că medalia de bronz obținută în proba de 100 m liber la Jocurile Olimpice de la Paris nu l-a dezamăgit, ci dimpotrivă, îl face să se simtă calm și chiar puțin mai fericit decât după aurul câștigat la 200 m liber.

"Nu sunt absolut deloc dezamăgit (n.r. - de bronz), sunt mai liniştit şi poate un pic mai fericit decât după aur, pentru că acum mă pot relaxa. Atunci, chiar dacă am câştigat aurul, eram cu gândul că trebuie să mă odihnesc foarte bine pentru că urma să am încă o probă olimpică. În finala asta am dat tot ce aveam mai bun, este singurul lucru care contează, mai mult de atât nu aveam cum să fac. Şi cred că mi-au ieşit destul de bine elementele pe care mă concentram, ondulările, întoarcerea, ieşirea, detalii plictisitoare. Acum am terminat, pot să văd şi eu Parisul, pentru că sunt de atâtea zile aici şi nu am văzut nimic. Am fost doar baricadat în hotel şi pe drumuri şi în rest nimic. Habar n-am cum sărbătoresc în seara asta, mă gândesc de luni de zile ce voi face după ce voi termina cu Jocurile Olimpice, mă gândeam, cine ştie, poate o să şi câştig o medalie. Acum că sunt pus în faţa faptului împlinit nu am niciun plan", a afirmat el după finala probei de 100 m liber.

"Sunt mai mult decât mulţumit având în vedere faptul că am dat tot ce puteam şi în plus nu am cum să nu fiu fericit"

"Obiectivul meu adevărat ăsta a fost, pe bune, nu neapărat să mă distrez, dar să mă simt bine, pentru că atunci când ajungi la Jocurile Olimpice este totul atât de tensionat că nu prea îţi mai arde de râsete şi distracţie. Dar obiectivul meu principal a fost să îmi iasă cursele aşa cum le-am antrenat. Şi cred că m-am apropiat destul de tare. Şi faptul că am adunat şi două medalii mă face şi mai fericit. Sunt mai mult decât mulţumit având în vedere faptul că am dat tot ce puteam şi în plus nu am cum să nu fiu fericit. Având în vedere că nu aveam ce să fac mai mult, nici nu am de ce să fiu dezamăgit", a adăugat Popovici.

"Am fost la o sutime de locul doi. Ăsta este sportul, e crunt"

Înotătorul român a caracterizat sportul ca fiind "crunt" când a vorbit despre faptul că ierarhiile se stabilesc la diferenţe extrem de mici, de doar o sutime de secundă.

"Sunt mai bun pe a doua parte a cursei. Aşa este pur şi simplu, aşa ştiu eu să înot. Nu sunt atât de înalt, atât de musculos, nu am o plecare de pe loc atât de puternică, nu sunt un sprinter pur sânge, dar am mai multă rezistenţă decât ei, fiind mai subţire să zicem, dar şi de la antrenamentele pe care le-am făcut în fiecare zi uite că diferenţa s-a făcut la două sutimi, la o sutime. Am fost la o sutime de locul doi, dar şi cel de pe locul 4 a fost la o sutime de mine. Ăsta este sportul, e crunt. Nu este cel mai bun timp din lume pentru mine, dar la Jocurile Olimpice vrei, nu vrei, este mai importantă poziţia", a precizat el.

Popovici s-a arătat impresionat de recordul stabilit de chinezul Zhanle Pan la 100 m liber

Popovici s-a arătat impresionat de recordul stabilit de chinezul Zhanle Pan la 100 m liber: "Este extraordinar, nu am ce să zic, jos pălăria, şi-a bătut cu mult recordul mondial. Bravo lui, asta înseamnă şi mai multă motivaţie pentru mine şi ceilalţi care am ieşit în spatele lui, înseamnă şi mai multă motivaţie să încercăm să îi venim de hac pe româneşte".

Întrebat ce părere are despre faptul că e comparat cu Johnny Weissmuller, actorul cu origini româneşti care l-a interpretat pe Tarzan şi care a câştigat aurul la înot la Jocurile Olimpice de la Paris din urmă cu 100 de ani, David Popovici a răspuns: "Dacă se face legătura între mine şi Tarzan asta înseamnă că trebuie să-mi las părul lung din nou, nu?"

Popovici s-a arătat impresionat de ceea ce a trăit la Jocurile Olimpice. "Genial, mi-a plăcut foarte mult, Parisul m-a tratat foarte frumos. Abia aştept să îl vizitez. Am o zi şi ceva la dispoziţie pe lângă obligaţiile pe care le am. Poate o să reuşesc să mă strecor la un moment dat. În următoarea perioadă va fi o luptă. Faptul că Zhanle Pan a câştigat acum, şi felul în care a câştigat, din nou, ne va super-motiva", a mai spus Popovici, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel