David Popovici, mesaj înainte de Campionatul Mondial de Juniori: Potenţialul de a fi mai rapid nu are limite
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Înotătorul român David Popovici se pregăteşte de debutul la Campionatul Mondial de Juniori din capitala statului Peru, Lima. 

"Pentru aceată competiţie, la fel ca la majoritatea altor întreceri, nu mi-am propus ceva anume. Obiectivele sunt să mă distrez, să mă bucur, să înot repede şi să profit la maxim de atmosfera minunată.

Nu se întâmplă adesea să mă gândesc la trecut, dar mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginaţie. Viitorul trebuie abordat pas cu pas, cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi este mult de muncă.

Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită nouă înşine când ştim că putem realiza mai multe?

Cred că am făcut tot ceea ce mi-am dorit ca înotător la juniori, dar să vedem ce voi putea face la Lima şi poate voi putea surprinde săptămâna aceasta", a spus Popovici, conform Digisport.

David Popovici i-a spulberat recordul lui Cesar Cielo la 100 m liber. Ce spune brazilianul: Am rămas şocat

Brazilianul Cesar Cielo, în vârstă de 35 de ani, deţinea recordul de viteză în bazin la proba de 100 m liber, dar David Popovici l-a spulberat la Campionatul European de la Roma. 

”Nu voi spune că am fost absolut șocat de doborârea recordului de către David Popovici. Voi fi sincer, știam că se va întâmpla la un moment dat. S-a întâmplat diferit față de cum mă aștepta. Cred că dacă nu ar fi fost pandemia, Dressel ar fi avut o șansă mai bună în 2020, la Jocurile Olimpice.

Nu am fost încântat că Popovici mi-a doborât recordul. S-a întâmplat la Campionatul European. Credeam că Popovici va fi la cel mai bun nivel la Mondiale. Eram la bazin cu copii și am rămas șocat. Gata, a doborât recordul. Mai poate crește foarte mult. Poate deveni mai puternic și mai exploziv, are doar 17 ani”, a declarat Cesar Cielo, citat de Digisport. 

David Popovici a refuzat "visul american". De ce nu a plecat românul în SUA după primele performanţe sportive

Înotătorul român David Popovici a avut oferte de la mai multe universităţi din SUA, după performanţele de la Jocurile Olimpice. Cu toate astea, a refuzat! 

”Înainte să merg la Jocurile Olimpice aveam ideea asta să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor -, am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul, şi să mă despart de echipa mea.

Antrenorul e singurul care mă ajută şi cu care clădim. Mi-am dat seama că e mult prea important. Într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o ai cu antrenorii sunt esenţiale. Nu se poate fără. Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu.

Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm.

E o variantă să mergem şi împreună afară. Dar au fost mai mulţi factori în decizia mea de a rămâne în ţară. Unul dintre ei, şi asta anulează ideea de a-l aduce pe antrenorul meu sau pe toată echipa – ipotetic vorbind, când te duci în SUA, concurezi în sistemul NCAA, concurezi pentru universitatea ta”, a spus David Popovici în podcastul ”Fair Play cu Bogdan Mălăele”, citat de Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel