Data actualizării:
Data publicării:

David Popovici, medalie de aur și la 200 m liber la Campionatele Europene de Natație

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook David Popovici
Foto: Facebook David Popovici
David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200 m liber la Campionatele Europene de Natație!

Update: David Popovici a cucerit cea de-a doua medalie de aur în cadrul Campionatelor Europene de Natație de la Belgrad. Românul a fost cel mai rapid în finala probei de 200 metri liber.

Fenomenul natației a terminat cursa finalei de 200 m liber la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad pe primul loc, cu timpul de 1 minut și 43,13 secunde.

David Popovici (19 ani) s-a aflat la startul ultimei sale curse de la Campionatele Europene de Natație de la Belgrad, înainte de Jocurile Olimpice de la Paris. În seara aceasta, de la ora 19:36, tânărul fenomen a concurat în proba de 200 metri liber, încheindu-și parcursul remarcabil la această competiție.

Participarea lui David la Belgrad a marcat a patra zi consecutivă de concurs, demonstrând o rezistență și o ambiție de fier. După ce și-a apărat cu succes titlul european la 100 m liber, obținând un timp uimitor de 46,88 secunde, Popovici a făcut parte și din ștafeta de 4x100 m liber a României și a terminat pe locul al cincilea. În total, a susținut nu mai puțin de șapte curse, cu ziua de joi fiind cea mai solicitantă, incluzând serii și semifinale la 200 m liber, dar și finala la ștafetă.

"A fost o provocare", a declarat David la finalul uneia dintre zilele pline de concurs, "și chiar dacă nu a fost plăcut, e până la urmă ceva care mă pregătește pentru situații care pot apărea în timpul Jocurilor Olimpice", a mai spus acesta.

David Popovici este campionul european en titre la 200 m liber și deține recordul competiției cu un timp de 1 minut și 42,97 de secunde, a treia performanță din toate timpurile după Paul Biedermann (1 minut și 42,00 secunde) și Michael Phelps (1 minut și 42,96 secunde).

În finala de astăzi, David a luptat pentru medalie alături de alți șapte înotători: Constantinos Englezakis (Grecia), Dimitrios Markos (Grecia), Velimir Stjepanovic (Serbia), Danas Rapsys (Lituania), Kamil Sieradzki (Polonia), Antonio Djakovic (Elveția) și Niko Jankovic (Croația).

2. Sursa: cap... (david-popovici_49871500.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel