Data actualizării:
Data publicării:

David Popovici, invitat să se antreneze în bazinul olimpic din Târgoviște, în lipsa unei alternative în București

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Colette Rochefort
Inquam Photos / Colette Rochefort
Primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan, i-a adresat o invitație publică lui David Popovici pentru a-și desfășura antrenamentele în bazinul olimpic din Târgoviște, unul dintre puținele bazine olimpice din țară.

Primarul Daniel Cristian Stan a prezentat, pe pagina sa de Facebook, bazinul olimpic din Târgoviște, situat la 80 de km de București, parte a Complexului Turistic de Natație, o investiție de 20.000.000 euro finanțată din fonduri europene.

Potrivit primarului, bazinul oferă temperatură constantă pe tot parcursul anului, un sistem de climatizare deosebit, două saune, două săli de forță și o tribună cu 600 de locuri. Primarul a exprimat dorința ca David Popovici, cel mai bun înotător din istoria României, să își desfășoare antrenamentele și la bazinul olimpic din Târgoviște.

„DAVID POPOVICI: "În timpul iernii, când e frig la Lia Manoliu, se pune un balon în care dacă intri și stai mai mult de trei minute, te sufoci. Noi acolo ne antrenăm! Sunt promisiuni de ani de zile, cum e și cu Patinoarul, cum sunt alte bazine și arene în stadiul de proiect. Avem o grămadă de stadioane, dar bazine, arene, săli pentru tot felul de sporturi, mai greu."

Vedeți în video atașat cum arată bazinul olimpic din Târgoviște, la 80 de km de București, parte componentă a Complexului Turistic de Natație, investiție pe fonduri europene a administrației publice locale, în valoare de 20.000.000 euro!Temperatură constantă vară/iarnă, sistem de climatizare ireproșabil, 2 saune, 2 săli de forță, tribuna de 600 de locuri și am fi onorați dacă cel mai bun înotător din istoria României ar alege să se antreneze și aici!", a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina de Facebook. 

2. FOTO: Ager... (david-popovici--campion-olimpic-in-proba-de-200-m-liber-la-jo-paris_01680600.jpg)

Cerințele lui David Popovici de la statul român

În cadrul unui interviu recent, David Popovici a subliniat că lipsa de investiții în sport este o problemă majoră în țară, având un impact negativ asupra evoluției și dezvoltării acestuia. Campionul a criticat condițiile precare de antrenament, cum ar fi bazinul de la „Lia Manoliu”, și a menționat că sunt multe promisiuni neîndeplinite legate de infrastructura sportivă, inclusiv patinoare și săli de sport. El a cerut nu doar discuții publice, ci și acțiuni concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de antrenament.

"Aceste medalii aş vrea să însemne mai multă atenţie pentru sport, nu neapărat pentru înot, ci către sport în general. Pentru că fără sport nu prea avem cum să evoluăm atât de mult. Sunt destul de multe probleme la noi în ţară, dar faptul că se investeşte atât de puţin în sport este una dintre ele. Sportul poate fi unul dintre cei mai buni ambasadori ai ţării. Şi nu este de ajuns doar să vorbesc despre asta, pentru că sunt în lumina reflectoarelor şi toată lumea mă ascultă, pentru că oamenii de la conducere ştiu treaba asta, ci trebuie să punem şi presiune. OK, e campion olimpic, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, dar eu în timpul iernii, când e frig, la 'Lia Manoliu' se pune un balon în care în trei minute te sufoci. Eh, noi acolo ne antrenăm, pentru că acela e bazinul din interior de la 'Lia Manoliu'... Sunt promisiuni de atâta timp, de atâţia ani, cum e şi cu patinoarul acela, cum sunt şi alte bazine, şi alte arene. Avem destule stadioane, dar bazine, săli pentru sporturi mai greu", a spus David Popovici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel