David Popovici, înainte de Mondialele de Înot: Nu îmi plac întrecerile în bazin scurt. Nu e un bluf!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) începe marți, în Australia, iar România are trei sportivi la start: David Popovici, Robert Glință și Andrei Anghel.

David Popovici a fost invitat la conferința de presă din deschiderea evenimentului care adună la start peste 1000 de sportivi din 180 de țări.

”Nu cred că este un bluf să spun că nu-mi plac întrecerile în bazin scurt. Sunt oarecum construit pentru competiția în bazin lung. Întoarcerile și starturile sunt mai intense pe distanța scurtă,, așa că aceasta este o oportunitate grozavă de a aduna informații și de a câștiga experiență și de a fi cea mai bună versiune pe care o pot fi. Sigur, există o rivalitate între mine și Kyle Chalmers, dar cred că rivalitatea este doar în bazinul de 50 m. Kyle deține recordul mondial pe 25 m, iar eu sunt deținătorul recordului mondial în bazin lung.. Deci, poate în câțiva ani, această rivalitate va fi reală. Scopul meu este să mă calific în finală și, după cum știm cu toții, odată ce ești pe culoar, ai o șansă.

E frumos la Melbourne. Îmi doream de mult să vin în Australia. Cultura sportului este un lucru foarte mare în Australia. Copiii și adulții de aici se bucură de un stil de viață sănătos, cu înot și sporturi acvatice și, de fapt, orice este legat de sport. Oamenii de aici sunt foarte prietenoși și deschiși. E plăcut să vezi atât de mult verde și să fii aici vara. Imi place! Deși evenimentul nu a început încă, sunt sigur că va fi unul dintre evenimentele mele preferate.” , a răspuns David întrebărilor ziariștilor prezenți la conferință.

Competiția se va desfășura între 13-18 decembrie, are premii totale de 2.160.000 USD. Vor fi premiați cei 8 finaliști, iar fiecare record mondial stabilit va primi un bonus de 25.000 de dolari, transmite COSR.

Românii sunt înscriși la următoarele probe:

David Popovici - antrenor Adrian Rădulescu – 100 m, 200 m și 400 m liber;

Robert Glință – antrenor Luka Gabrillo - 50 m, 100 m, 200 m spate și 100 m liber;

Andrei Anghel - antrenor Marius Grigore - 50 m spate și 50 m fluture.

David Popovici: Cu cât ai o minte mai disciplinată și antrenată, cu atât mai mult vei putea să faci conexiuni între mușchi și creier

The Daily Telegraph i-a dedicat un material amplu lui David Popovici, care urmează să concureze la CM în bazin scurt de la Melbourne.

Materialul dedicat românului se numește „David Popovici, magicianul înotului, vine în Australia să-l reducă la tăcere pe Kyle Chalmers".

În material se precizează că David Popovici „a luat acest sport pe sus”, „e la început, dar dacă experții au dreptate, Popovici se naște o dată într-o generație și e pe drumul de a deveni Usain Bolt al înotului”.

Ce a declarat sportivul David Popovici în interviul pentru The Daily Telegraph:

"Cred că a avea o capacitate mintală mai mare te ajută să înțelegi lucrurile mai bine.

Cu cât ai o minte mai disciplinată și mai antrenată, cu atât mai mult vei putea să faci conexiuni între mușchi și creier, construind tot ce vei avea nevoie și ce te poate ajuta chiar să pui mai mulți mușchi, să înoți mai repede, să alergi mai repede, vei putea atinge tot ce îți pui în minte

Orice mănânc, orice beau, fiecare medicament sau supliment pe care-l iau e foarte important să-l verificăm de 100 de ori, și nu doar noi, ci și cu alți oameni, pentru a evita orice fel de contaminare. 

Am aflat doar de curând că înotul este cumva partea mai ușoară dintr-o carieră de succes. Ceea ce trebuie să controlezi este contactul cu oamenii, cererile pentru poze, autografe, strigătul copiilor. E frumos, dar câteodată poate fi copleșitor", transmite Popovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel