David Popovici este în finala probei de 100 m liber la Mondialele de Juniori de la Lima. A avut cel mai bun timp în semifinale
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 04 sep 2022, 08:43
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
David Popovici va lupta pentru aurul mondial în proba de 100 m liber. 

Înotătorii români David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu s-au calificat în finala probei de 100 m liber din cadrul Campionatelor Mondiale pentru juniori de la Lima (Peru), anunţă Federaţia Română de Nataţie.

"Prima veste bună din Peru, din această noapte, ne-o dau David Popovici şi Patrick Sebastian Dinu, care s-au calificat împreună în finala probei de 100 m liber. După o semifinală fără emoţii, David a ajuns în finală cu cel mai bun timp din semifinale: 48,17 secunde. În aceeaşi probă, şi tot fără mari emoţii, Patrick Sebastian Dinu a trecut de semifinale. Timpul său din semifinale a fost de 50,22 secunde", scrie FRN într-un comunicat.

Finala probei 100 m liber masculin va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 2:02, ora României.

În proba de 50 m spate feminin, Rebecca Diaconescu s-a clasat pe locul al patrulea în finală, cu timpul de 28,94 secunde, "la o distanţă foarte, foarte mică de podium (00,01 s)", conform federaţiei.

Proba a fost câştigată de Lora Komoroczy (Ungaria) - 28,51 sec. urmată de Aimi Nagaoka (Japonia) - 28,70 sec. şi de Sara Curtis (Italia) - 28,93 sec.

La 50 m liber feminin, românca Bianca Costea s-a calificat în finală cu al doilea timp din semifinale, 25,43 secunde. Finala va avea loc în noaptea de duminică spre luni, de la ora 3:17, ora României.

În proba de 100 m fluture, Andra Gorecki s-a oprit în semifinale, fiind cronometrată în 1 min 03 sec 43/100, timp care nu îi permite să evolueze în finală. Reprezentanta ţării noastre încheie astfel proba pe locul 13, scrie Agerpres.

David Popovici i-a spulberat recordul lui Cesar Cielo la 100 m liber. Ce spune brazilianul: Am rămas şocat

”Nu voi spune că am fost absolut șocat de doborârea recordului de către David Popovici. Voi fi sincer, știam că se va întâmpla la un moment dat. S-a întâmplat diferit față de cum mă aștepta. Cred că dacă nu ar fi fost pandemia, Dressel ar fi avut o șansă mai bună în 2020, la Jocurile Olimpice.

Nu am fost încântat că Popovici mi-a doborât recordul. S-a întâmplat la Campionatul European. Credeam că Popovici va fi la cel mai bun nivel la Mondiale. Eram la bazin cu copii și am rămas șocat. Gata, a doborât recordul. Mai poate crește foarte mult. Poate deveni mai puternic și mai exploziv, are doar 17 ani”, a declarat Cesar Cielo, citat de Digisport. 

David Popovici a refuzat "visul american". De ce nu a plecat românul în SUA după primele performanţe sportive

Înotătorul român David Popovici a avut oferte de la mai multe universităţi din SUA, după performanţele de la Jocurile Olimpice. Cu toate astea, a refuzat! 

”Înainte să merg la Jocurile Olimpice aveam ideea asta să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor -, am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul, şi să mă despart de echipa mea.

Antrenorul e singurul care mă ajută şi cu care clădim. Mi-am dat seama că e mult prea important. Într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o ai cu antrenorii sunt esenţiale. Nu se poate fără. Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu.

Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm.

E o variantă să mergem şi împreună afară. Dar au fost mai mulţi factori în decizia mea de a rămâne în ţară. Unul dintre ei, şi asta anulează ideea de a-l aduce pe antrenorul meu sau pe toată echipa – ipotetic vorbind, când te duci în SUA, concurezi în sistemul NCAA, concurezi pentru universitatea ta”, a spus David Popovici în podcastul ”Fair Play cu Bogdan Mălăele”, citat de Digisport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?