David Popovici a câștigat din nou medalia de aur la Campionatele Europene de Natație la 100 m liber
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Deaconescu
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
David Popovici a câștigat medalia de aur.

Update: David Popovici a cucerit medalia de aur la 100 de metri liber, după ce a încheiat primul proba din cadrul Campionatelor Europene de Înot de la Belgrad!

Cu un timp de 46,88 de secunde, românul a terminat cursa pe primul loc, urmat de Nandor Nemeth (24 de ani) și de Andrej Barna (26 de ani). David a întors al doilea, după Nemeth, dar a recuperat în ultima tură de bazin.

David Popovici a concurat în această seară la finala europeană de seniori în proba de 100 de metri liber.

La prima sa competiție majoră din 2021, la 16 ani, a terminat pe locul șase. „Locul șase la Campionatele Europene de seniori a însemnat la fel de mult ca o calificare și, deși nu e cel mai interesant loc pentru mine, e ceva foarte tare să fiu locul 6 în Europa", spunea el atunci.

În 2022, la Roma, a stabilit un nou record mondial, cu 46,86 secunde, declarând că: „Îmi place să cred că nu am limite și aș vrea ca toți să creadă asta despre ei, că pot întrece orice limită, pentru că toată lumea chiar poate dacă își dorește suficient”.

Acum, la 19 ani, concurează la Belgrad după un an dificil și speră să îmbunătățească timpul său, menționând că: „Ar fi frumos să înot și mai repede și am încredere că voi înota mai bine, trebuie doar să îmbunătățesc câteva chestii, dar totul cu pași mici”.

Finala de 100 de metri liber a fost o competiție acerbă, având loc în contextul selecțiilor olimpice din Franța și SUA.

„Ar fi frumos să înot și mai repede și am încredere că voi înota mai bine, trebuie doar să îmbunătățesc câteva chestii, dar totul cu pași mici”, a declarat David Popovici ieri, după ce s-a calificat în finală.

În finala de la 100 metri liber de la Belgrad, care a fost programată la ora 19:52 (ora României), au fost prezenți și Andrej Barna (Serbia), Nandor Nemeth (Ungaria), Kristof Milak (Ungaria), Danas Rapsys (Lituania), Jere Hribar (Croația), Ryan Shane (Israel), Kamil Sieradzki (Polonia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel