Data actualizării:
Data publicării:

David Kozak, ucigașul din Praga, recunoaște în biletul de sinucidere că a ucis un tată și pe copilul său cu șase zile înainte de atentat

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Tânărul înarmat care a ucis 14 persoane la o universitate din Praga înainte de a se sinucide, ar fi lăsat un bilet în care mărturisea uciderea unui tată și a copilului său cu șase zile mai devreme, a informat presa cehă.    

Un bilet găsit la casa lui David Kozak, în vârstă de 24 de ani, ar fi conținut mărturia că acesta a împușcat un bărbat de 32 de ani și o fetiță de două luni pe 15 decembrie în pădurea Klanovice, aproape de capitala Cehiei.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus: „Pot confirma că am primit o scrisoare în Hostoun în care făptuitorul a scris că a comis atacul. Conținutul documentului nu poate fi făcut public în acest moment din cauza anchetei în derulare asupra întregului incident”.

Poliția a crezut anterior că David Kozak a fost legat de uciderea perechii, adăugând că regretă că nu l-au putut prinde mai devreme.

El este, de asemenea, acuzat că și-a ucis propriul tată cu doar câteva ore înainte de a efectua atentatul de la Universitatea Charles.

Kozak a ucis 14 persoane în atacul său din 21 decembrie.

Alți 25 au fost răniți, inclusiv trei cetățeni străini - doi din Arabia Saudită și unul din Țările de Jos.

Clădire evacuată în timp ce poliția căuta un student

În urma descoperirii cadavrului tatălui, poliția a ordonat evacuarea uneia dintre clădirile universității, unde bărbatul înarmat urma să țină o prelegere la ora 14, joi.

Evacuarea a fost finalizată la ora 14.22, iar după aceasta, poliția a continuat să caute studentul.

Cu toate acestea, la ora 14.59, au fost semnalate împușcături într-o altă clădire a universității, Facultatea de Arte a Universității Charles de lângă Piața Jan Palach.

Poliția i-a găsit cadavrul în timp ce perchezitionează clădirea.

La fața locului au fost găsite „grămezi de muniție – cantități incredibile”, a spus un oficial.

Ei au adăugat că se pare că a fost inspirat de un atac terorist din Rusia.

Sâmbătă, 23 decembrie, a fost declarată zi de doliu, ca urmare a celui mai grav atentat din istoria Cehiei, conform Sky News.

CITEȘTE ȘI:

Primele imagini cu David Kozak, atacatorul de la Praga, în timp ce se pregătea să deschidă focul - Foto / Video

Criminologul Dan Antonescu atrage atenția după masacrul din Praga: Val în online de a imita gestul lui, alimentat de foarte mulți care au în cap așa cev

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel