Data la care fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat când va plăti subvenţia de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina.

Este vorba despre 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru capacitatea de producţie în condiţii minime de bunăstare, va începe în jurul datei de 15 mai, a transmis, joi, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

'Aşa cum am promis, fermierii vor primi 100 euro/hectar, respectiv 100 euro pentru UVM la porc şi pasăre. Fermierii vor primi aceşti bani chiar dacă plafonul estimat iniţial pentru plata despăgubirilor va fi depăşit. În acest sens avem în vedere o suplimentare a bugetului, pentru a asigura cuantumul de 100 de euro tuturor beneficiarilor eligibili', a zis ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Florin Barbu a stabilit cu echipa de conducere a Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) faptul că ţinta pentru a începe aceste plăţi este 15 mai. Centrele judeţene ale Agenţiei de Plăţi pentru Intervenţie în Agricultură vor face plăţile către toţi beneficiarii eligibili, imediat după ce se va aproba bugetul necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel