Dată în urmărire după ce şi-a însuşit 21.800 lei rămaşi într-un bancomat
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş a dat în urmărire, miercuri, o tânără necunoscută, care a plecat cu suma de 21.800 lei, rămasă blocată într-un bancomat în urma unei tranzacţii eşuate.

"La data de 8 august a.c., un cetăţean s-a deplasat la sucursala unei bănci din municipiul Târgu Mureş pentru a depune într-un cont bancar 21.800 de lei. După ce banii au fost depuşi, ca urmare a unei erori a bancomatului, suma de bani a rămas blocată în interiorul locaşului, cetăţeanul în cauză nesesizând cele întâmplate. Astfel, suma care a rămas în interiorul locaşului de depunere a numerarului a fost însuşită, pe nedrept, ulterior, de către o persoană neidentificată", a arătat IPJ Mureş, într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Mureş au deschis un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de "însuşirea bunului găsit" şi au dat publicităţii fotografia tinerei, surprinsă de camerele de supraveghere.

"Poliţiştii mureşeni solicită sprijinul cetăţenilor în vederea identificării femeii din imagine şi lămuririi situaţiei de fapt. Oricine poate oferi detalii cu privire la această persoană este rugat să apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie", mai menţionează comunicatul IPJ Mureş.

Citește și:

O femeie de 78 de ani, păgubită de 75.000 de lei prin înșelăciunea "Accidentul". Mare atenție! Pe ce se bazează escrocii

"La data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au dispus reţinerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 33 de ani, din judeţul Ialomiţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Prin metoda accidentului, sub falsa calitate de medic, acesta ar fi indus în eroare o femeie de 78 de ani, cauzând un prejudiciu estimat la 75.000 de lei. În fapt, la data de 7 iulie 2021, o femeie de 78 de ani, din municipiul Cluj-Napoca a fost apelată telefonic de către un bărbat necunoscut, care, folosind calitatea falsă de medic, sub pretextul că fiica şi nepotul acesteia au suferit un accident rutier, fiind internaţi în spital cu fracturi ale coloanei, i-ar fi solicitat acesteia, pentru acoperirea cheltuielilor de spitalizare, 24.000 de euro, iar ulterior 15.000 de lei, dar şi bijuterii", se arată într-un comunicat trimis, marţi, de IPJ Cluj.

Potrivit sursei citate, prejudiciul de 75.000 de lei nu a fost recuperat până în prezent.

"La data de 12 septembrie a.c., cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa - Serviciul de Investigaţii Criminale, bărbatul în cauză a fost depistat pe raza municipiului Feteşti. În urma administrării probatoriului, împotriva acestuia s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, în cursul acestei zile, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate", se mai arată în comunicat.

Poliţiştii clujeni recomandă persoanelor care au rude apropiate care se încadrează în profilul victimelor înşelăciunii prin metoda "Accidentul" să ia legătura cu acestea pentru a le preveni asupra modului de operare folosit de către infractori, pentru a nu cădea victimele unor astfel de fapte.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel