Data actualizării:
Data publicării:

Data când România poate intra în Air Schengen. Predoiu, anunțul zilei / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, a fost invitat la DC News unde a vorbit despre aderarea României la Air Schengen. 

Cătălin Predoiu susține că este rezervat în ceea ce privește poziția Olandei față de aderarea României la spațiul Schengen. Referitor la aderarea țării noastre la Air Schengen, ministrul a explicat când s-ar putea realiza. 

„Vă e teamă de o schimbare de poziție a Olandei vizavi de România? Că au avut loc recent alegeri acolo.”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Toate semnalele sunt că lucrurile vor fi pozitive. Astea sunt semnalele pe hârtie, dar am văzut și eu atâtea când hârtia spunea una și în stradă s-a întâmplat altceva și viceversa. Am învățat să fiu rezervat. Când am ajuns la Ministerul Justiției am spus că într-un an trecem toate codurile, rezolvăm MCV-ul, dar a trebuit să treacă 12 ani.”, a spus ministrul de Interne. 

„Dacă lucrurile merg bine, înțeleg că ar trebui să fie un consiliu JAI între Crăciun și Anul Nou.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Ar putea avea loc. Timp este.”, a spus ministrul. 

Când ar putea România să intre în Air Schengen

„Dacă se intră și se negociază Air Schengen, când ar putea să se întâmplă lucrul acesta?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Aici e o problemă de calendar și de orar al companiilor aeriene care trebuie acomodat puțin. Deci, undeva ar fi martie. Dar e o problemă tehnică.", a spus Cătălin Predoiu. 

„Și mai departe negocierile vor continua.", a completat Bogdan Chirieac.

„În funcție de decizia care se ia acum. Poate nu mai e nevoie de negocieri, poate se prevede o dată fixă, poate se prevede un mecanism. Depinde ce iese din negocieri. Dar tehnic, timp ar fi să facem un Consiliu, se poate face videoconferință. Nu forma e problema.”, a spus Cătălin Predoiu la DC News. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel