Data publicării:

Darius, unul dintre supraviețuitorii accidentului de la 2 Mai: Nu ne aflam pe partea carosabilă

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Google Maps
Foto: Google Maps
Unul dintre supraviețuitorii accidentului provocat de șoferul drogat la 2 Mai a vorbit despre tragicul eveniment.

„În primul rând vreau să transmit sincere condoleanțe familiilor și rudelor Robertei, respectiv ale lui Sebastian, și nu-mi pot imagina durerea prin care aceștia trec în aceste momente cumplite.

Eram, în dimineața zilei de ieri, un grup de opt persoane. Ne-am strâns pentru a serba ziua unui bun prieten de-al nostru care astăzi a împlinit 21 de ani. Veneam dinspre Vama Veche spre 2 Mai, unde aveam și cazarea, iar drumul l-am făcut circa 90% pe o porțiune pietonală.

Partea carosabilă avea două benzi. Pe banda din dreapta de unde a venit șoferul care i-a ucis pe Roberta și Sebastian era un marcaj continuu care nu poate fi depășit în mod normal. Apoi această persoană a intrat în noi. Noi eram mai răsfirați ca grup, adică erau trei băieți în față care n-au pățit nimic, iar noi eram cinci în spate, tot mai răsfirați. Pe noi ne-a lovit cu o viteză foarte mare.

De asemenea, s-a vehiculat prin presă printr-o animație grafică faptul că noi am fost pe partea carosabilă, însă noi am stat după marcajul continuu pe partea din dreapta care practic nu putea fi încălcat de conducătorii auto.

Am stat cât mai în dreapta posibil ca să evităm o tragedie, dar din păcate n-am putut”, a fost mărturia lui Darius, unul dintre martorii accidentului mortal, la România TV.

Arestat timp de 30 de zile

 

Șoferul care conducea drogat a fost arestat preventiv pentru o lună. Acesta a fost prins de polițiști după ce a fugit de la locul faptei și a fost testat pozitiv pentru trei substanțe ilegale - cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Pentru faptele sale, el este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Tribunalul Constanța poate contesta decizia Judecătoriei Constanța de a-l aresta pe tânăr pentru 30 de zile. El a fost dus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel