Darius Groza, fotbalist de origine română, la un pas să fie chemat la naţionala Italiei. Pierd tricolorii un jucător de perspectivă?
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Darius Groza, un tânăr fotbalist de origine română, este la un pas să fie chemat la naţionala Italiei. 

Darius Groza, fotbalist de origine română în Italia, este la un pas de a fi selecţionat în Naţionala U15 a Italiei. S-a născut la Lugo, în provincia Ravenna, în urmă cu 14 ani: un atacant stângaci care, cu o înălţime de 192 cm şi 77 kg, se remarcă deja printre colegii săi şi nu doar prin statura sa considerabilă.

Născut la Lugo, a început fotbalul în oraşul din Emilia Romagna graţie sfaturilor şi indicaţiilor antrenorilor de la clubul Lugo 1982, fostul Stuoie 1982, trecând prin şcoala de fotbal Pablo Salgado. Şi acum visează la echipa naţională şi la tricoul "azzuro".

Este povestea lui Darius Cristian Groza. Născut în spitalul Umberto I la 1 februarie 2008, Darius este un tânăr de 14 ani cu o viaţă plină formată din şcoală, sport şi prieteni, dar cu un viitor care ar putea fi luminos în lumea sportului profesionist.

Un atacant stângaci care, de la înălţimea de 192 cm pentru 77 kg, se remarcă deja printre colegii săi şi nu doar prin statura considerabilă.

Familia a venit în Italia în urmă cu 20 de ani

Ambii părinţi s-au mutat în Italia de aproximativ 20 de ani unde s-au cunoscut şi au decis să-şi creeze o familie, Darius a abordat fotbalul la puţin peste 4 ani datorită fratelui său Mattia, cu doi ani mai mare, care juca deja la clubul Stuoie 1982. A dovedit de la început că are picioare bune şi fler pentru gol, talentul să manifestându-se inca de la primele şuturi din 2012.

Selecţionat de clubul Bologna (Serie A)

În 2018 prima răscruce importantă pentru cariera sportivă a lui Darius care, într-un turneu disputat cu tricoul clubului Stuoie, este remarcat de un observator în căutare de talente. Câteva luni mai târziu soseşte apelul de la Bologna şi tânărul jucător de la Lugo pleacă într-o nouă aventură cu un tricou roşu-albastru. La 10 ani a aterizat la centrul tehnic Casteldebole unde se antrenează toţi reprezentanţii Bologna, de la echipele de tineret până la prima echipă din Serie A. Acolo a avut prima experienţă la echipele Under 11 şi apoi la Under 15, jucând în campionatul naţional împotriva reprezentanţilor Seriei A şi Seriei B.

Remarcat la naţională

Un mare impact a avut Groza în sezonul 2021-22, când a marcat de 16 ori, iar în primele patru meciuri din acest campionat a marcat împotriva lui Ascoli şi Modena, oferind şi două pase decisive pentru coechipieri.

Performanţele sale au fost remarcate şi de observatorii echipei naţionale italiene. Şi astfel, pe 27 octombrie pentru Darius, împreună cu alţi jucători din echipe precum Napoli, Roma, Lazio, Cagliari, Perugia şi Pescara, a sosit convocarea lui Massimiliano Favo, comisarul tehnic al Naţionalei Italiei Under 15.

A fost convocat pentru o selecţie pentru componenţa echipei naţionale care va participa la primele turnee internaţionale din 2023. Un stagiu la CPO dell’Acquacetosa din Roma în faţa antrenorului Azzurro Under 15 şi a opt observatori din zona de cercetare FIGC, interesaţi de cele mai interesante perspective fotbalistice italiene ale viitorului. Ultimul dintre cele patru stagii pentru echipa naţională va avea loc pe 23 noiembrie, iar primele apeluri vor fi emise ulterior.

Este de la sine înţeles că următoarele zile vor fi marcate de aşteptare şi speranţă pentru acest tânăr de 14 ani din Romagna care între timp urmează primul an de liceu la Itis din Lugo şi care cu mare constanţă ia trenul la Casteldebole de cinci ori pe săptămână pentru a participa la antrenamentul de la Bologna. Pentru că, pentru a-şi urmări visele, angajamentul nu poate eşua niciodată, aşa cum a învăţat Darius de la primele lovituri pe minge pe terenul de la Lugo, scrie Ravenna Today. conform Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel