Data publicării:

Daria Dughin a primit post-mortem Ordinul Curajului de la Vladimir Putin

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: captură video YouTube Iv Di
Sursa foto: captură video YouTube Iv Di
Preşedintele Federaţiei Ruse a decis să acorde post-mortem Ordinul Curajului Dariei Dughin. 

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret privind conferirea post-mortem a Ordinului Curajului jurnalistei şi personalităţii publice ruse Daria Dughina, care a fost ucisă pe 20 august, a anunţat, luni, serviciul de presă al Kremlinului. "Pentru curajul şi dăruirea arătate în îndeplinirea îndatoririi profesionale, se conferă post-mortem Ordinul Curajului Dariei Aleksandrovna Dughina, corespondent al societăţii pe acţiuni "Tsargrad Media", Moscova" - se arată în textul decretului. Daria Dughina s-a născut în 1992 în familia filosofului Aleksandr Dughin.

Absolventă a Facultăţii de Filosofie din cadrul Universităţii de Stat din Moscova "M. V. Lomonosov", Daria Dughina a lucrat în mass-media, acoperind inclusiv evenimente din Donbas.

Dughina a murit în seara zilei de 20 august, când maşina ei a explodat pe şoseaua Mojaisk, de lângă localitatea "Bolşîie Viazemi", raionul Odinţovo, regiunea Moscova. Fata se întorcea de la festivalul "Tradiţia", scrie Rador. 

Aleksandr Dughin, primul mesaj după ce fiica i-a fost aruncată în aer în fața ochilor. Bogdan Chirieac: Kievul ar trebui să fie primul interesat

Moartea Dariei Dughina este folosită inclusiv de tatăl său pentru a cere victorie în Ucraina. FSB, într-o anchetă fulger, a anunțat vinovata, căreia pare că i-a știut fiecare pas de la intrarea în Rusia. Dar cea care se presupune a fi ucraineancă a plecat, pe patru roți, așa cum a intrat în țară. Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția că Ucraina ar trebui să fie prima interesată de ancheta morții jurnalistei Daria Dughina. 

Moartea Dariei Dughina face înconjurul lumii. Bomba instalată în mașina tatălui jurnalistei din Federația Rusă ar fi fost declanșată de la distanță și, astfel, nu mai este atât de sigur că vizat ar fi fost tatăl ei, Aleksandr Dughin. FSB a găsit deja vinovata, o tânără ucraineană care ar fi intrat în Rusia împreună cu fiica sa, de 12 ani, în 23 iulie, și ar fi închiriat un apartament în același bloc în care locuia și Daria Dughina. După moartea fiicei lui Aleksandr Dughin, conform FSB, cu aceeași mașină, ucraineanca ar fi plecat din țară cu fiica sa, trecând granița în Estonia. Plăcuțele de înmatriculare ar fi fost schimbate de trei ori pe timpul șederii acesteia în Rusia. Estonia a transmis, prin purtătorul de cuvânt al Poliției și Gărzii de Frontieră, Ragne Keisk, că ”putem împărtăși informații despre persoanele care se deplasează peste graniță doar în cazurile stabilite de lege, iar serviciul special rus care acuză în mass-media că a făcut ceva nu este unul dintre ele. Nu am primit nicio informație sau solicitare oficială din partea autorităților ruse pe acest subiect”, citează g4media.  CITEŞTE AICI MAI MULTE

Cine a ucis-o pe Daria, fiica lui Aleksandr Dughin. I-a fost publicat numele

Asasinatul ar fi fost executat de o femeie membră a serviciilor secrete ucrainene, care a planificat atentatul timp de o lună şi a reuşit imediat după comiterea lui să părăsească Rusia către Estonia, relatează Reuters şi CNN, citând agenţiile de presă ruse. Potrivit FSB, crima a fost pregătită şi comisă de serviciile secrete ucrainene", iar autorul ei a fost identificat drept un cetăţean ucrainean, Natalia Vovk, născută în 1979, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel