Data publicării:

”Dar pe Ciucă l-a întrebat cineva?”. PSD, acuzat că duce o strategie de ”sufocare” a PNL-ului. Liderul PNL: Nu e propunere otrăvită, e cianură!

Autor: Liana Ganea | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă a vorbit despre strategia sufocantă a PSD-ului prin care ar încerca să ”saboteze” electoral PNL, îndepărtându-i votanții. 

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a fost prezent în studioul DC News alături de analistul politic Bogdan Chirieac și de Anca Murgoci, redactor-șef DC News, unde a demontat mai multe zvonuri legate de "cearta" cu Marcel Ciolacu și a vorbit, printre altele, și despre propunerea acestuia de a-l numi premier în eventualitatea în care va fi ales președinte.

Bogdan Chirieac a deschis subiectul: Marcel Ciolacu a spus, fără echivoc, că dacă va fi ales președinte vă va numi direct premier. Așa a spus, public: Premier va fi Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a reacționat: N-a spus-o doar o dată. A spus-o de nenumărate ori. Când a zis a doua oară nici măcar n-a vorbit cu mine înainte. A treia oară am spus foarte clar că se alintă. Pentru că, în primul rând, trebuie să vedem strategia politică a Partidului Social Democrat prin care consideră că această îmbrățișare a PNL-ului poate să ducă la sufocare.

Este foarte clar că electoratul de dreapta nu a acceptat și nu acceptă atât de ușor, chiar în situații deosebite cum a fost cea din ultimii trei ani, să ne ducem pe o înțelegere de coaliție și o guvernare împreună cu PSD. Premierul Marcel Ciolacu, împreună cu echipa domniei sale, au zis - Cum putem noi, totuși, să-i ținem pe ăștia acolo? Hai să spunem că-l punem pe Ciucă premier! Dar pe Ciucă l-a întrebat cineva?

Bogdan Chirieac: Deci credeți că-i o propunere otrăvită...

Nicolae Ciucă: Da cum să nu! Nu e otrăvită, e cu cianură!

Reamintim că președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni seara că va rupe coaliția cu social-democrații, dar a subliniat că liberalii vor rămâne în guvern pentru a preveni eventualele abuzuri pe care PSD le-ar putea comite în încercarea de a câștiga alegerile. „Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”, a spus șeful liberalilor într-o postare video făcută luni pe pagina sa de Facebook.

Mai precis, Ciucă a făcut referire la „implicațiile deciziei recente” a Curții Constituționale, care a respins sâmbătă candidatura eurodeputatei Diana Șoșoacă la alegerile prezidențiale, subliniind că aceasta „ridică mari semne de întrebare cu privire la starea democrației în România”.

„Pentru prima dată în istoria României, o majoritate de cinci judecători, din care patru numiți de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că și pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Astăzi elimină un candidat, mâine, altul poimâine, închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră. Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici”, a spus Nicolae Ciucă. 

Emisiunea completă, aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel