Danileț îl atacă pe Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cristi Danileț
Cristi Danileț

Fostul membru CSM, judecătorul Cristi Danileț, lansează prin intermediul propriei pagini de Facebook un atac la adresa premierului Victor Ponta.

[caption id="attachment_320272" align="alignleft" width="310"] foto: jurnalul.ro[/caption]

Cristi Danileț consideră că Victor Ponta a făcut „două declarații inadmisibile” prin care a încercat să influențeze Justiția.

„Premierul Ponta a avut in ultimele zile doua declaratii inadmisibile din punct de vedere al respectarii justitiei de catre un membru al Executivului. Prima a fost la investirea noii conduceri a Ministerului Public, cand si-a exprimat dorinta de a nu mai vedea procurori anchetand oameni de la tara. A doua a fost cea prin care si-a aratat in mod public dorinta de a nu vedea o anumita persoana aflata in curs de judecata (fostul fotbalist Gică Popescu, n.r.) ca primeste o solutie de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare”, scrie Dănileț pe Facebook, potrivit ampress.ro.

Judecătorul adaugă că declarațiile lui Ponta „încalcă dispozitiile nationale si sunt contrare legislatiei internationale care consacra independenta judecatorilor si procurorilor drept valori esentiale intr-o democratie, ce trebuie respectate de oricine”.

"Reacția CSM se impune de îndată"

Fostul membru CSM postează, de asemenea, mai multe articole din acte normative pentru a-și sprijini remarca. „Premierul e dator sa sustina independenta justitiei si sa sprijine din punct de vedere administrativ functionarea parchetelor si a instantelor. El nu trebuie sa influenteze si nici macar sa lase vreo clipa impresia ca ar putea influenta functionarea acestora”, mai scrie Dănileț, care cere și o reacție din partea CSM: „Premierul și-a făcut un obicei în a încerca să influențeze justiția. De aceea, cred că reacția cel puțin a CSM se impune de îndată”, notează judecătorul într-un comentariu la propria postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel