Danielle Collins, noua campioană de la Miami Open, cel mai important trofeu al carierei
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Americanca Danielle Collins (30 de ani) a câștigat cel mai important trofeu al carierei. 

Danielle Collins (locul 53 WTA) a câștigat turneul WTA 1.000 Miami Open, după ce a învins-o în două seturi, scor 7-5, 6-3, pe kazaka Elena Rybakina, finalista de anul trecut.

Partida a durat 2 ore și 2 minute, iar pe parcursul turneul, Collins a cedat un singur set, în turul inaugural, cu Bernarda Pera și a făcut ”victime” de renume, între care Ekaterina Alexandrova (locul 16 WTA), Sorana Cîrstea (locul 24 WTA) sau Caroline Garcia (locul 27 WTA).

Pentru americanca în vârstă de 30 de ani, acest trofeu este cel mai important din carieră, mai ales că este anul în care și-a și anunțat retragerea din circuitul profesionist.

În urma acestei victorii, Danielle Collins va urca până pe locul 22 în ierarhia mondială, în clasamentul care va fi publicat pe 1 aprilie, unde ce mai bună poziție a avut-o în 11 iulie 2022, locul 7.

În plus, Collins a devenit doar a doua jucătoare care a câștigat turneul de la Miami fără a fi între favorite, după Kim Clijsters în 2005, de la inaugurarea turneului în 1985.

De asemenea, americanca este a treia jucătoare din circuit care și-a adjudecat în premieră un titlu la Miami Open după ce a împlinit vârsta de 30 de ani, după Chris Evert (1986) și Petra Kvitova (2023), fiind în același timp și cea de-a treia sportivă cu cel mai slab clasament care câștigă acest turneu, ce face parte din ”Double Sunshine” (Indian Wells și Miami), după  Kim Clijsters (1985, locul 133, Indian Wells) și Bianca Andreescu (2019, locul 60 WTA, Indian Wells).

Simona Halep, revenire la Miami

România a avut patru sportive la turneul de la Miami, însă cea mai importantă prezență a fost cea a Simonei Halep, care a beneficiat de un wild-card din partea organizatorilor, acesta fiind meciul revenirii fostului lider mondial după o pauză de 19 luni, în urma suspendării în dosarul de dopaj, pentru care ITIA a decis o suspendare de 4 ani, în timp ce TAS a redus-o la 9 luni, astfel că românca a putut reveni în circuit imediat, iar prima ocazie a fost chiar acest turneu.

Simona Halep a pierdut, în trei seturi, în fața ibericei Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3.

Celelalte trei jucătoare românce au fost Sorana Cîrstea, învinsă de Collins în ”optimi”, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au ieșit din turneu chiar din primul tur.

Citește și: Irina Begu, finală de la primul turneu al revenirii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel