Daniel Zamfir subliniază necesitatea sesizării ANPC în privința abuzurilor comise de recuperatori. Camera Deputaților urmează să voteze o nouă lege în acest sens
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Recuperatorii de creanțe și-au făcut în ultima vreme un nou ”obicei”, și anume recuperarea unor datorii care s-au prescris, ceea ce este o încălcare a legii. 

Din păcate, mulți români nu știu că datoriile la bănci sau furnizori de servicii, fie că este vorba despre câțiva lei, fie că este vorba de câteva mii de lei, se prescriu după trei ani în cazul în care creditorul sau firma nu au întreprins nicio măsură de recuperare a creanței. 

În ultima perioadă, au apărut o sumedenie de firme de recuperare precum ciupercile după ploaie, multe dintre acestea neavând nici măcar sediu în România, ci numai un număr de telefon la care nu răspunde nimeni. Aceste firme au cumpărat pe nimic pachetele cu datorii de la bănci sau firme și au început să trimită prin executorii judecătorești scrisori către oameni ale căror creanțe s-au prescris.

Un fenomen extrem de grav este și acela că există judecători care nici măcar nu deschid dosarele trimise de executori pentru a verifica dacă datoriile sunt prescrise sau nu, astfel că lucrurile merg mai departe și românii se trezesc cu popriri pe venituri. De cele mai multe ori, oamenii nu știu care le sunt drepturile în astfel de cazuri și plătesc fără să comenteze. Mai mult, oamenii plătesc cu mult peste datoria pe care au avut-o din cauza dobânzilor excesive.

Justiția din România uneori lucrează parcă împotriva cetățenilor. Un exemplu este cel al... CONTINUAREA PE dcbusiness.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel