Daniel Savu: Ce a declarat Florian Coldea la audierea în Comisia SRI din Parlament, sub "jurământ"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Directorul interimar al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, luni, în Comisia parlamentară de control al Serviciului. Daniel Savu, unul dintre membrii Comisiei de control a Serviciului Român de Informații, a dezvăluit ce răspunsuri a oferit Florian Coldea în timpuri audierii din Legislativ.

"Am să vă spun ce s-a declarat ieri la Comisie. (...)

Întrebându-l ieri pe generalul Coldea despre aceste afirmații ale dnei Udrea, care nu puteau fi probate altfel, dl General a spus: 'Pot să vă declar că în întreaga mea activitate nu am cerut niciodată vreo sumă de bani de la cineva și nici nu am intervenit - nu numai de la Cocoș, de la oricine'. Această afirmație sub prestare de jurământ făcută de generalul Coldea ieri putea fi contrazisă printr-o mărturie a lui Cocoș și îl prindeam cu minciuna pe Coldea. Foarte simplu!", a relatat Daniel Savu, în ediția de marți a emisiunii "La ordinea zilei", de la Antena 3.

Întrebat de ce spune că afirmațiile directorului SRI au fost făcute "sub jurământ", senatorul PSD a răspuns: "Pentru că tot ce este la Comisie este sub incidența secretului de stat și tot ce se afirmă acolo este opozabil în orice instanță".

Vezi și: Fost ofițer SRI: Bica, numită fără avizul Serviciului. Știau că are dosar la DNA

"L-ați întrebat dacă s-a întâlnit cu Dorin Cocoș vreodată sau dacă a intrat Dorin Cocoș în sediul SRI?", a mai fost chestionat Daniel Savu.

"Am întrebat. (...) Problema este următoarea: la această întrebare, dat fiind că dl Cocoș era într-un proces penal, dl Coldea a răspuns standard: 'Nici nu pot să vă infirm, nici nu pot să vă afirm'. Dar am tras concluzia și a recunoscut: 'Dar m-am întâlnit în diverse ocazii cu dl Cocoș, la protocoale, veneau în familie - Udrea și Cocoș - și am sesizat că doreau să intre în contact cu mine și să vorbim'. Dar asta se întâmplă foarte des cu foarte mulți oameni care vor să fie în preajma SRI, pentru a avea chiar infirmări sau confirmări dacă sunt urmăriți sau nu. Așa cred ei, că dacă cer să se ducă în sediul SRI și îi primește SRI, înseamnă că n-au nicio problemă. Este fals!", a răspuns fostul ofițer al Serviciului Român de Informații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel