Daniel Ioniță, avertisment pentru Republica Moldova: Riscă să piardă 60 de milioane de euro din asistența nerambursabilă oferită de România
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Republica Moldova riscă să piardă 60 de milioane de euro din asistența nerambursabilă oferită de România.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, susține că republica Moldova riscă să piardă 60 de milioane de euro din asistenţa financiară nerambursabilă, dacă Guvernul de la Chişinău nu va semna până în aprilie protocolul adiţional prin care a fost prelungit şi extins acordul din 2010, scrie Jurnal.md.

„Protocolul şase este un act adiţional la acordul de grant de 100 de milioane, care va expira în luna aprilie, anul curent. Dacă nu este prelungită valabilitatea de implementare a proiectelor aflate în curs şi dacă nu găsim posibilitate de a finanţa alte proiecte din banii pe care încă îi avem la dispoziţie, există marele riscă să fie pierdute circa 60 de milioane de euro de către Republica Moldova.”, a declarat ambasadorul român.

Daniel Ioniţă a subliniat că partea română a expediat la Chişinău acest protocol încă în luna noiembrie 2020, atunci când Ion Chicu era încă premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel